LOVAC NA ZMAJEVE

Vučića za premijera!

Na dva dana je premijer Đukanović suspendovao sebe i sve ostale državne organe. Dva puna dana se tresla cijela CG čekajući šta će Vučić da kaže, da bi na kraju dobili očekivano - ćorak

56 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
26.10.2016. 05:44h

Zahvaljujući patriotskoj vlasti koja je garant našeg sigurnog koraka u evroatlantske integracije, prethodnih dana smo gledali podvođenje naše države i svih njenih institucija jednom ne baš pouzdanom i racionalnom čovjeku - premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. Dva puna dana se tresla cijela Crna Gora čekajući šta će Vučić da kaže, da bismo na kraju dobili očekivano - ćorak.

Na dva dana je premijer Đukanović suspendovao sebe i sve ostale državne organe prepuštajući premijeru susjedne države da saopšti "konačnu istinu" i time presudi - i crnogorskoj poziciji i opoziciji, i državnom tužiocu, vrhovnom i specijalnom, i policiji i ANB-u.

I dobili smo ono što smo takvim ponašanjem zaslužili. Mućak. To jest još veću konfuziju oko navodnog državnog udara u Crnoj Gori, a time i još dublju neizvjesnost u koju Crna Gora tone sigurnim korakom.

Šta nam je, dakle, dojavio (naš) premijer Vučić. Na prvi pogled - sve loše vijesti za prijatelja i partnera Đukanovića!

Prva loša vijest za kreatore izbornog dana u duhu vanrednog stanja oličena je u konstataciji (našeg) premijera Vučića da su nadležni organi Srbije puna četiri dana eto hvatali najsofisticiraniju i najorganizovaniju krimi grupu a da o tome "nisu rekli ni reč"! Valjda su oni dole, Milovi, mogli da istrpe jedan dan i to izborni - samo što ne reče (naš) premijer Vučić.

Druga loša vijest za Đukanovića - u dva navrata Vučić ističe kako osobe koje su pratile Đukanovića i čak mu radile o glavi, nijesu one koje su uhapšene u Crnoj Gori! Dovodi li (naš) premijer Vučić time u pitanje zasnovanost iskaza SDT Katnića da se radilo o grupi koja je izborne noći namjeravala da “Crnu Goru zavije u crno”?! Za Vučića oni su bašibozuk i ljudska bijeda, koja ne zaslužuje njegov komentar.

Treća loša vijest za Đukanovića je da (naš) premijer Vučić tvrdi kako nijedan političar iz Srbije i Crne Gore nije povezan sa ovom krimi grupom. Što je dobro, kaže Vučić. Nijesam siguran da je drugu Milu i njegovoj propagandnoj posluzi milo što to čuju?!

Četvrta loša vijest za Đukanovića jeste da su srpske bezbjednosne službe uspjele da uhvate dio zloglasne grupe koja je lovila Đukanovića dok su crnogorske zakasnile! Tako kaže (naš) premijer Vučić. Dakle, dok su crnogorski ANB, SAJ, SDT, predvođeni neustrašivim tužiocem Katnićem, hvatali po Crnoj Gori bašibozuk, Vučićeve službe su locirale i pohapsile dio opasne krimi grupe konektovane sa inostranstvom!

Peta loša vijest je da je sigurnost Đukanovića ozbiljno bila ugrožena, ali da on o tome nije dobio informaciju od naših bezjednosnih službi već od Vučićevih! I to u posljednja četiri dana! Što dodatno dovodi u pitanje Katnićevu tvrdnju na izborni dan da je neko iz uhapšene grupe, kasnije će ispostaviti izvjesni Velimirović, trebalo da uhapsi premijera! Suprotno tome, Vučić nam javlja kako je opasnost Đukanoviću prijetila od mnogo opasnije međunarodne krimi grupe koja ga je u stopu pratlia, čak sa ciljem da ga likvidira!

Šesta loša vijest za Đukanovića je što čitav iskaz (našeg) premijera Vučića potvrđuje stav opozicije da su izbori bili neregularni jer su sprovedeni u histeričnoj atmosferi vanrednog stanja i državnog udara. Koji su, po Vučiću tako ispada, temeljeni na hvatanju bašibozuk grupe iz Srbije koja je marginalna u čitavoj priči!

Sedma loša vijest za Đukanovića, ali i za čitavo društvo, jeste činjenica da je preksinoćnim nastupom (naš) premijer Vučić i Crnu Goru uveo u opasno stanje puzajućeg državnog udara koji u Srbiji traje kao najmorbidniji rijaliti program, od dolaska Vučića na vlast! Pričao je pola sata da bi, uglavnom, prosuo paranoju o uroti međunarodnih razmjera.

Osma loša, možda najlošija vijest ali za sve građane Crne Gore jeste spoznaja činjenice da je Đukanović, otac nacije, predao državu Crnu Goru na upravljanje i odlučivanje premijeru susjedne države. Time je Crna Gora više ponižena nego u vremenu "Rata za mir" ili onom iz perioda 27. izborne jedinice. Te epizode je mogla da pravda formalnim pripadanjem istoj državi i nemanjem kontrole nad centrima odlučivanja. Sada kada smo smo proslavili prvu deceniju nezavisnosti, država je, kao 90-ih, završila u raljama zvaničnog Beograda - to je politički skandal prve vrste. Što samo potvrđuje da je ova zemlja u najdubljoj krizi koja se ne može prevazići nikakvim tankim većinama proisteklim iz neregularnih izbora. U pravu je profesor Hajduković - Crnu Goru može da spasi samo najširi konsenzus svih političkih subjekata. U protivnom, opet ćemo zvati i čekati našeg Vučića da nam objasni šta nam se to juče desilo. I ko je htio da ubije premijera?!