Prepoznao Aleksića iako ga nije vidio 23 godine, odbio nagradu od 30.000 eura

Advokati smatraju da je Ahmo Hajdarpašić prijavio Radovana Aleksića zbog nekih sukoba koji datiraju još iz vremena zajedničkog boravka u kasarni u Nikšiću

329 pregleda0 komentar(a)
Radovan Aleksić
25.10.2016. 17:39h

Ahmo Hajdarpašić (60) osoba je koja je iz Sarajeva anonimno prijavila policiji da je Radovan Aleksić čovjek koji je pokušao da ubije policijskog službenika Predraga Šukovića prije nekoliko mjeseci u centru Podgorice.

On je to zaključio nakon što su mediji objavili sliku osobe za koju su istražitelji rekli da vjerujuju da je pucala na Šukovića.

Hajdarpašić je danas, kako saznaje TV Vijesti, saslušan pred višim tužiocem Željkom Tomkovićem u Podgorici, gdje je odgovarajući na pitanja Aleksićevih advokata ipak rekao da ne može 100 odsto tvrditi da je Aleksić muškarac sa slike, ali da vjeruje da jeste.

Tokom saslušanja svjedok je ispričao da Aleksića poznaje još od 1993. godine kada su zajedno radili u istoj kasarni u Nikšiću ali da ga nije vidio posljednje 23 godine.

Aleksićevi advokati Milan Vujović i Danilo Mićović tvrde da je iskaz ovog svjedoka neupotrebljiv i da je sve farsa.

Smatraju da je Hajdarpašić prijavio Aleksića zbog nekih sukoba koji datiraju još iz vremena zajedničkog boravka u kasarni.

Interesantno je da je ovaj svjedok odbio nagradu od 30.000 eura koja je bila raspisana za informaciju koja bi doprinijela rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Hajdarpašić je danas tražio samo da mu budu isplaćeni putni troškovi odnosno karta do Švajcarske gdje živi, a porijeklom je iz Rožaja