Vještak medicinske struke: Moguće i kako je objasnio Vidmar

“Milić je obje rane mogao zadobiti pucanjem sa leđa”

153 pregleda0 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
25.10.2016. 09:14h

Vještak balističar Milovan Mihailović u nastavku suđenja Nemanji Vidmaru, izjasnio se da je Luka Milić jednim od ispaljenih hitaca, pogođen u desno rame od pozadi.

Odgovarajući na pitanja državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Miloša Šoškića, balističar je kazao da je Milić zadobio dvije strijelne rane i obje je mogao zadobiti pucanjem njemu sa leđa, više sa desne bočne strane jer prostreline imaju smjer sa desne u lijevu stranu i putanja je silaznog karaktera.

“Ulazna rana na zadnjoj strani desnog ramena, apsolutno znači da se Milić morao nalaziti mnogo niže nego što je stojeći. Mogao je biti u sjedećem položaju. Isključujem mogućnost da je Milić stajao kada je pogođen u desno rame sa zadnje strane“, pojasnio je Mihailović.

Predsjednica vijeća sudija Vesna Moštrokol je upoznala vještaka sa odbranom Vidmara, koji je objasnio da je u Milića ispalio tri hica, prvim ga je promašio i pogodio u zemlju, drugim ga je pogodio u desnu butinu, da se tada nekako zarotirao i nakon toga je ispalio i treći hitac koji ga je pogodio u desno rame. „Moguće je da je Milić bio u padu i to onako kako je kazao Vidmar, ali ta mogućnost je veoma mala“, kazao je Mihailović, na čije izašnjenje niko nije imao primjedbi.

Dr Dragana Čukić, vještak medicinske struke je rekla da se ne može ekspertizno utvrditi o redosljedu povreda kod Milića.

„S obzirom na smjer strijelih kanala, ulazna rana na zadnjoj strani desnog ramena, vatreno oružje je bilo iza i iznad ulazne rane. Položaj je bio približno isti i kod povrede desne butine, iza, iznad i udesno od ulazne rane. Ne isključujem mogućnost da se sve desilo kako je to u odbrani objasnio Vidmar, ali pri tom treba uzeti u obzir i nalaze ostalih vještaka“, navela je Čukić.

Vidmar je na prvom glavnom pretresu u februaru ove godine priznao da je sa tri hica ispaljenih iz revolvera, ubio Milića ispred ugostriteljskog objekta „Rajska ptica“ 30. juna 2015, u Podgorici. Suđenje se nastavlja 7. novembra.