Ko je pušio o trošku države?

Mugoša je saopštio da je “ljudski i profesionalno saglasan da treba utvrditi činjenično stanje” ko je zloupotrijebio platnu karticu Ministarstva za kupovinu 10 kutija cigarilosa, za ukupno 48 eura

60 pregleda0 komentar(a)
Petar Ivanović, Budimir Mugoša, cigarilosi, Foto: Vijesti online
20.10.2016. 15:36h

Novi ministar poljoprivrede Budimir Mugoša, kao i njegov prethodnik Petar Ivanović, ne želi da odgovori ko je pušio o trošku države. On je “Vijestima” saopštio da u resoru na čijem je odnedavno čelu nemaju vremena da se bave tim pitanjem.

“Imajući u vidu da u Ministarstvu postoji prostora za zloupotrebe milionskih razmjera, a da nas ima samo troje koji to treba da iskontrolišmo, uz obiman tekući rad odredili smo prioritete - kao što su koncesije na šume i šljunak, vode, Abu Dabi fond, zapošljavanje, izrada agrobudžeta za narednu godinu i zakona o poljoprivrednom zemljištu. Nijesmo u mogućnosti ispratiti sve probleme i propuste u ovom Ministarstvu. Ako nam obaveze i vrijeme dopuste, pozabavićemo se i ovim slučajem iako se desio 28. marta 2014”, naveo je Mugoša u odgovoru “Vijestima”, “u nadi da ćete razumjeti našu poziciju”. Izvjesno je, međutim, da odgovor na pitanje u vezi sa cigarilosima ne bi oduzeo dragocjeno vrijeme Mugoši, jer je u Ministarstvu poljoprivrede javna tajna ko je pušio o trošku države.

Mugoša je saopštio da je “ljudski i profesionalno saglasan da treba utvrditi činjenično stanje” ko je zloupotrijebio platnu karticu Ministarstva za kupovinu 10 kutija cigarilosa, za ukupno 48 eura.

“I u skladu sa njima preduzeti korake i obavijestiti javnost o tome. Sa druge strane, znate da je Vlada izbornog povjerenja formirana na osnovu političkog sporazuma i specijalnog zakona koji precizira prava i obaveze ministara iz opozicije. Tamo je precizirano da je obaveza ministara da sprovode zacrtanu politiku Vlade i da spriječe eventualne zloupotrebe u ovoj kalendarskoj godini”.

Bivši ministar poljoprivrede i aktuelni potpredsjednik Vlade Petar Ivanović već godinu i po odbija da odgovori “Vijestima” ko je potrošio državne pare u privatne svrhe, uprkos brojnim zahtjevima upućenim u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama.

Glavni inspektor za budžet Milovan Vujović ranije je utvrdio da je “ovlašćeno lice” vratilo pare u budžet dan nakon kupovine cigarilosa.

U dokumentu u koji su “Vijesti” imale uvid ne piše, međutim, ko je vratio pare.

Ivanović je ljetos taj slučaj povezao sa “roditeljem dvoje djece” i sa “šesnaestogodišnjim nastojanjem da se dobije dijete”.

Tada je rekao i da stavlja tačku na tu temu