Jovica Cvetković selektor rukometaša Srbije do daljnjeg

93 pregleda0 komentar(a)
Jovica Cvetković, Foto: Novosti
19.10.2016. 17:11h

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) imenovao je danas Jovicu Cvetkovića za selektora "do daljnjeg", tako da će on voditi reprezentaciju u prva dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

UO je danas u Beogradu održao konstitutivnu sjednicu poslije izbora, a jedna od glavnih tema bilo je pitanje selektora, a tri rješenja su bila u opticaju: ostanak Dejana Perića, imenovanje radnog tela koje bi vodilo reprezentaciju ili angažovanje bivšeg selektora Cvetkovića do daljnjeg.

"Moje mišljenje je da bi Jovica Cvetković mogao da okupi ekipu i motiviše u kratkom periodu. On je većinu ovih igrača uveo u reprezentaciju. To je po meni najbolje moguće rješenje. Nismo pregovarali tako da ne znam da li bi pristao na status vršioca dužnosti. Posljednjih dana pričao sam sa reprezentativcima i velika većina bi se odazvala pozivu", rekao je predsjednik RSS Božidar Djurković.

Cvetković je vodio reprezentaciju od 2006. do 2009. godine. On će biti zadužen za tim na utakmicama protiv Poljske, 3. novembra u Gdanjsku i Bjelorusije, 6. novembra u Nišu.