Sutjeska igra derbi sa Dinamikom, Lovćen gostuje lideru

57 pregleda0 komentar(a)
KK Sutjeska, Zoran Glomazić, Foto: Milan Šapurić
31.10.2018. 11:06h

Sutjeska večeras (19 sati) dočekuje srpski Dinamik u derbi u utakmici šestog kola ABA2 lige.

"Čeka nas duel sa sastavom koji je jako kvalitetan na svim pozicijama, a uz to nedavno su značajno pojačani dolaskom Marka Čakarević iz Patizana i Mirka Đerića koji je branio boje Vršca. Slove za šutersku ekipu tako da ćemo u odbrani morati biti koncentrisani svih 40 minuta. Ako taj segment igre bude na visokom nivou, sigurno ćemo imati priliku da dođemo do željenog rezultata", rekao je trener Nikšićana Zoran Glomazić.

Oba tima imaju po tri pobjede i dva poraza.

"Sa Dinamikom igramo na domaćem terenu gdje smo uvijek dodatno motivisani. Potpuno smo fokusirani na ono što predstoji pa ćemo u meč ući energično, odlučni da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Protivnik ima isti skor kao i mi, a u međuvremenu su se i osjetno pojačali. Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu partiju i upisati veoma važnu pobjedu", rekao je košarkaš Sutjeske Ivan Todorović.

Lovćen je od 20 sati u Kopru gost lidera, slovenačke Primorske, koja je do sada upisala svih pet pobjeda.

"Sigurno da je Primorska favorit u ovom meču da su do sada zabilježili sve pobjede, a uz to su i domaćini. Međutim, mi ćemo se truditi da odigramo najbolje što možemo, a za što će to biti dovoljno vidjećemo", rekao je Miodrag Kadija, trener Lovćena.

Uoči ovog kola Cetinjani imaju dvije pobjede i tri poraza.

"Idemo na gostovanje ekipi koja je pokazala najviše u dosadašnjem dijelu prvenstva. Radi se o veoma iskusnoj ekipi, ali mi poslije dvije vezane pobjede u ABA 2 ligi i domaćem prvenstvu, putujemo u Kopar sa dosta samopouzdanja i sigurno je da se nećemo unaprijed predati već idemo i tamo da odigramo jednu dobru utakmicu i probamo da pobijedimo", rekao je Miloš Popović.