Novljani ciljaju jedno od prva dva mjesta

Rivali našem šampionu za prolaz u treće kolo su Hanover, za koji igraju četiri crnogorska reprezentativca, i grčki Vuljagmeni. Prvi rival je autsajder Duizburg

0 komentar(a)
Vlado Popadić, Foto: Radoje Milić/Facebook
14.10.2016. 10:31h

Jadran Carine je mogao da prođe i bolje u žrijebu prije desetak dana, moglo je istina da bude i gore, ali ciljevi se ne mijenjaju - crnogorski šampion želi da se domogne treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prvo kolo na Malti je odrađeno po planu, sa tri pobjede za prvo mjesto u grupi, a sada je zadatak mnogo ozbiljniji, jer Novljane čekaju rivali poput Hanovera i Vuljagmenija, te Duizburg, koji je realno slabijeg kvaliteta.

Olakšavajuća okolnost je što je Jadran domaćin turnira, samim tim su mu i šanse da osvoji jedno od prva dva mjesta u grupi veće.

"Želim da se pokažemo u dobrom svjetlu, da odigramo kvalitetno i da ispunimo cilj, a to je da budemo makar drugi u grupi", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Prvi protivnik timu sa Škvera je Duizburg (19 časova), vjeruje se da neće biti problema da se ostvari trijumf i napravi dobra uvertira za dva odlučujuća meča - u subotu je okršaj sa Vuljagmenijem, a u nedjelju sa Hanoverom.

"Očekujem da želja za dokazivanjem bude pokretačka snaga, kao i naša mladost. To mogu da nam budu aduti. Vrijeme koje je pred nama će pokazati koliko smo spremni za naredna iskušenja. Vjerujem u ovaj tim koji će iz meča u meč biti sve bolji", kazao je Gojković i dodao:

"Poštujemo sve rivale, ali znamo i svoje mogućnosti. Biće interesantna borba za prva dva mjesta, a mi imamo kvalitet da dođemo do cilja", istakao je trener Novljana.

Publici u Herceg Novom će se na ovom turniru predstaviti i neka dobro poznata lica iz crnogorskog vaterpola.

U Hanoveru igraju četvorica reprezentativaca - Predrag Jokić, Aleksandar Radović, Darko Brguljan i Luka Sekulić, dok je član Vuljagmenija Nemanja Vico.

Raspored

Petak

Vuljagmeni - Hanover (17.15)

Jadran Carine - Duizburg (19)

Subota

Hanover - Duizburg (19.15)

Jadran Carine - Vuljagmeni (19)

Nedjelja

Duizburg - Vuljagmeni (19.45)

Jadran Carine - Hanover (11.30)