DPS: DF riješio da otme glasove od "Ključa" i Demokrata

Dodaje se da je njihova frustracija Demokratskom partijom socijalista i predsjednikom Milom Đukanovićem takva i tolika da se zaborave u mržnji pa se pojedini zaklinju da ne bi ne samo s DPS-om i Đukanovićem, nego ni s njegovim koalicionim partnerima

50 pregleda261 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
09.10.2016. 14:57h

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da je Demorkatski front (DF) riješio da pretome glasače od koalicije "Ključ" i Demokrata.

"Gubitnici iz Demokratskog fronta ne ponavljaju samo isprazne političke poruke, nego i promotivne skupove po opštinama, i koalicione ponude. Spali su - sa svih 10 konstituenata - na popravne konvencije i tribine, na povratak kod onih građana koji ih ni otprve nijesu htjeli. A svaki sljedeći put - kao što vidimo - ispraćeni su prije nego što su došli. Zato su riješili da na nikšićku reprizu dovedu večeras pristalice iz cijele Crne Gore. Kad su vidjeli da i pored presipanja iz šupljeg u prazno opet fali glasova, riješili su da ih preotmu od koalicije Ključ i od Demokrata. Vrlo "principijelno", sve upakovano u predlog sporazuma od 4-5 principa.

U saopštenju se doddaje da je tako bilo i sinoć, gdje su vođe ovog "sklepanog saveza", po treći put u mnogo širem obrazloženju od sporazuma, tu antidržavnu ponudu i potražnju rastumačili koaliciji "Ključ", protiv koje su prije par dana organizovali protest pred ambasadom Sjedinjenih Američkih Država. "Upućeniji kažu da im ne fale samo glasači, nego i lider, pa su poslije najprizemnijih uvreda na Lekićev račun opet potrčali za njim."

"Šta reći o ponudama i kontraponudama Demokratskog fronta i Ključa sem da su očigledno znak političke panike i nemoći i na jednoj i na drugoj strani, ali i neozbiljnosti njihovih saveza. Znaju oni dobro da ne mogu pobijediti DPS, nego gledaju ko će koga nadmudriti kroz ponude koje se ne prihvataju u trci za čelnu poziciju u opoziciji", kazali su iz DPS-a.

Dodaje se da je njihova frustracija Demokratskom partijom socijalista i predsjednikom Milom Đukanovićem takva i tolika da se zaborave u mržnji pa se pojedini zaklinju da ne bi ne samo s DPS-om i Đukanovićem, nego ni s njegovim koalicionim partnerima.

"Znači, ne bi s predstavnicima manjinskih naroda. Tako svjesno ili nesvjesno pokazuju svoje pravo političko lice. Sve u paničnijem strahu šta će 16. uveče reći svojim nalogodavcima, u šta su tolike pare spiskali. Zanimljivo je gdje je URA u svim tim anticrnogorskim ponudama. Jasno je gdje je Rakčević, ali šta o tome misle pristalice URA crnogorske provinijencije. Vjerujemo da će oni znati kome dati podršku 16. oktobra", zaključili su iz DPS-a.