Bler se vraća politici da spriječi "jednostranačku katastrofu"

U intervjuu za časopis Eskvajer, na pitanje da li planira da se vrati u politiku, Bler je rekao da postoji granica do koje želi da govori o tom pitanju

2 komentar(a)
Toni Bler, Foto: Reuters
07.10.2016. 10:07h

Bivši britanski premjer Toni Bler nagovijestio je povratak u politiku kako bi spriječio "tragediju da Britanija postane jednopartijska država", prenosi britanski list Telegraf.

Bivši premijer je upozorio da "jačanje tvrdokorne ljevice unutar Laburističke stranke slabi centar" i pozvao umjerene političare da "budu na visini tog izazova" prenose bitanski mediji.

Bler je prethodno najavio zatvaranje svoje poslovne imperije poslije višegodišnjih kritika zbog poduhvata na kojima zarađuje novac.

U intervjuu za časopis Eskvajer, na pitanje da li planira da se vrati u politiku, Bler je rekao da postoji granica do koje želi da govori o tom pitanju.

"Da li imam jaka ubeđenja o tome? Da. Da li sam motivisan? Da. Kuda da idem odavde i šta tačno treba da radim? To je otvoreno pitanje" rekao je Bler.

Bler je optužio laburističkog lidera Džeremija Korbina da je vratio Laburističku partiju "nazad u šezdesete", prenose britanski mediji.

Nekadašni premijer je rekao i da u Velikoj Britaniji trenutno vlada jednopartijsko stanje, a da, ako se tome doda da konzervativni lider nije izabran, "nešto ozbiljno nije u redu."

"Iskreno, to je tragedija za britansku politiku. Imate izbor između konzervativne vlade koja je vodila ka Bregzitu i ultralevičarskih Laburista koji vjeruju u politiku iz šezesetih" ocijenio je nekadašnji britanski premijer.