Pajoviću 29 mjeseci zatvora za ranjavanje Lakovića

U optužnici piše da je Pajović tada sačekao Lakovića i iz automatske puške ispalio više hitaca ka njemu. Laković je ranjen u ruku i nogu

2186 pregleda40 komentar(a)
Vuk Pajović, Foto: Facebook.com
05.10.2016. 06:33h

Apelacioni sud potvrdio je presudu Vuku Pajoviću, osuđenom na dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Podgoričanina Bobana Pobra Lakovića decembra 2014.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće sutkinje Vesne Moštrokol u podgoričkom Višem sudu.

Navodi se da je Pajović je 26. decembra 2014. godine pucao u Lakovića ispred zgrade u kojoj stanuje, u podgoričkom naselju Zabjelo.

U optužnici piše da je Pajović tada sačekao Lakovića i iz automatske puške ispalio više hitaca ka njemu. Laković je ranjen u ruku i nogu.

Objašnjava se da je osuđeni pucao iz automobila, koji je potom sa oružjem zapalio.

“Viši sud je pravilno zaključio da je Pajović... sa umišljajem pokušao da ubije Lakovića. Optuženi Pajović je, kako to pravilno zaključuje prvostepeni sud, u odbrani u potpunosti priznao izvršenje krivičnih djela koja su mu stavljena na teret, detaljno opisujući način na koji je izvršio krivična djela, opisujući da je unutrašnjost vozila i automatsku pušku polio benzinom i zapalio, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu. On je naveo činjenice koje su mogle biti poznate samo izvršiocu krivičnog djela, detaljno opisujući da je 26. 12. 2014. godine, u popodnevnim časovima, uzeo automatsku pušku koja mu je ostala od pokojnog oca, a koja se nalazila sakrivena na brdu izviše porodične kuće i vozilom se uputio u pravcu Zabjela, da bi se dolaskom u pomenuto naselje, parkirao ispred zgrade u kojoj živi oštećeni Laković”, obrazloženje je iz Apelacionog suda.