Sindikat doktora medicine: Đukanović srozao zdravstveni sistem

“Po ko zna koji put politički subjekti, Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Pozitivna, Hrvatska građanska inicijativa, Bošnjačka stranka, Liberalna partija, potvrdili su dosadašnju praksu kontinuiranog srozavanja javnog zdravstva koje vladajuća elita sprovodi posljednje tri decenije”, kazala je Popović Samardžić

170 pregleda19 komentar(a)
Milena Popović Samardžić, Foto: TV Vijesti screenshot
04.10.2016. 06:51h

Premijer Milo Đukanović sa bezobzirnom lakoćom obećava oporavak zdravstvenog sistema, iako ga je politikom srozao na najniže grane.

To je saopštila predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić, istakavši da su „zaprepašćeni stavom najodgovornijeg čovjeka u državi“.

“Licemjerstvo je utoliko veće jer isti ljudi koji građanima obećavaju bolje javno zdravstvo, u njega nemaju povjerenja, već sebe i članove svojih familija liječe u inostranim klinikama”, saopštila je.

Skupština u petak nije usvojila izmjene Zakona o zaradama u javnom sektoru kojima je bilo predviđeno da se povećaju plate ljekarima.

“Po ko zna koji put politički subjekti, Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Pozitivna, Hrvatska građanska inicijativa, Bošnjačka stranka, Liberalna partija, potvrdili su dosadašnju praksu kontinuiranog srozavanja javnog zdravstva koje vladajuća elita sprovodi posljednje tri decenije”, kazala je Popović Samardžić.

Ona je istakla da neizglasavanje zakonskog rješenja, kojim bi se povećale zarade ljekara, potvrđuje potpuni nedostatak želje da se uspostave osnovni preduslovi za pristojan život ljekara i krene ka putu ozdravljenja.

“Ljekarima je na taj način po ko zna koji put pokazano da je crnogorskom zdravstvenom sistemu, nažalost, već presuđeno”, poručila je Popović Samardžić.