Predstava Hercegnovskog pozorišta "Mali princ" na festivalu u Subotici

"Mali princ" je predstava koja je doživjela rijedak jubilej: deset godina izvođenja na sceni jednog amaterskog pozorišta

96 pregleda0 komentar(a)
Mali princ, Foto: Slavica Kosić
29.09.2016. 14:40h

Predstava "Mali princ" u produkciji Hercegnovskog pozorišta biće prikazana, van konkurencije na zatvaranju 23. Međunarodnog festivala za djecu - LUTFEST u Subotici

Ovaj festival jedan je od najprestižnijih u regionu, a ove godine je tokom šest dana, ugostio umjetnike, pozorišne stručnjake i studente pozorišnih škola sa raznih strana Evrope i svijeta, kao i ambasadore i predstavnike inostranih kulturnih centara. Svečano zatvaranje, planirano je 30. septembra, kada će i Hercegnovsko pozorište odigrati svog „Malog princa“ vječnu priču o odrastanju, usamljenosti, ljubavi, priču svih generacija koja je prije dvije i po godine obnovljena u Hercegnovskom pozorištu u režiji Predraga Brace Todorovića.

"Mali princ" je predstava koja je doživjela rijedak jubilej: deset godina izvođenja na sceni jednog amaterskog pozorišta.

Na festivalu u Subotici nastupiće Radovan Milović, uz veterane Zorana Trojanovića, Sašu Vidića, Mića Lalovića, Lidiju Petrone i Zoricu Cvitković. Maštovite kostime za likove u vjernoj postavci Malog princa osmislila je Zorana Jovanović, scenografiju Živko Peulić Kvale, muziku je izabrala Ivana (Dabović) Petković.

Na subotički festival Hercegnovsko pozorište otputovalo je uz podršku gradske Turističke organizacije.