DPS Cetinje: Vušurović se želi nametnuti većim stručnjakom i od UNESCO-a

Iz DPS-a da riječi ne treba trošiti "o nekome zbog koga postoje i vanredni transfer rokovi za prelaske iz partije u partiju"

59 pregleda8 komentar(a)
22.09.2016. 17:57h

"Mučno je čitati pasuse koje ispisuje sujeta. Teško je doživjeti ih ozbiljno, kada je pod njima potpis bez kredibiliteta, davno urušenog među hrpom članskih karata raznorodnih političkih partija", saopšteno je iz DPS-a povodom današnjeg saopštenja člana GP URA Đorđija Vušurovića.

"Baš je takav pokušaj osvrta predstavnika GP URA na 'devastaciju kulturnih dobara', kojim je i sam potvrdio mnoge pozitivne momente - uključujući i preseljenje Centra za konzervaciju i arheologiju u rekonstruisane prostorije. Očekivano, autor se u novom svjedočanstvu sujete želi nametnuti većim stručnjakom i od UNESCO-a Umjesto odgovora na turobne pasuse, vjerujemo da nije neophodno posebno podsjećati na katastrofalne, nedostojne uslove u kojima je pomenuta institucija radila godinama - upravo dok je na njenom čelu bio autor", navode iz DPS-a.

Dodaju da riječi ne treba trošiti "o nekome zbog koga postoje i vanredni transfer rokovi za prelaske iz partije u partiju; o nekome kome institucije kulture nijesu dobre u stranačkim saopštenjima ali jesu kada treba zaposliti članove porodice".

"Iako pripada našim političkim oponentima, izražavamo duboku nadu da će se autor suzdržati od novog političkog transfera makar do 16. oktobra. Izdržite, budite hrabri", zaključuje se.