Šćepanović: Vjerujem u sebe i ono što radim

Pokušaćemo da kroz jake utakmice da uvedemo igrače, koji su tek došli, u naš sistem igre. Na turniru su evroligaške ekipe, pravi izazov za sve momke, vjerujem da ćemo ih, ipak, iskoristi na pravi način”, kazao je Šćepanović.

55 pregleda4 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Savo Prelević
22.09.2016. 07:59h

Umjesto da turnir u Zadru bude prava uvertira za početak sezone, samo sedam dana pred start ABA lige, trener Budućnost Volija Vlado Šćepanović razmišlja o tome kako da ukomponuje tim, bez trojice važnih igrača – povrijeđenih Suada Šehovića, Nemanje Gordića i Džej Ara Rejnoldsa.

“Koliko sam se radovao tom turniru na početku, kada smo pravili plan priprema, sada iz ove perspektive, turnir u Zadru nam ne dolazi u pravom trenutku. Pokušaćemo da kroz jake utakmice da uvedemo igrače, koji su tek došli, u naš sistem igre. Na turniru su evroligaške ekipe, pravi izazov za sve momke, vjerujem da ćemo ih, ipak, iskoristi na pravi način”, kazao je Šćepanović.

Bilo kako bilo - vremena nema previše. Budućnost 29. septembra, otvara 16. sezonu u ABA ligi, u Zagrebu, protiv Cedevite, od koje je nedavno u prijateljskom meču izgubila ubjedljivo, 23 razlike. Nakon toga u “Moraču” stiže Zadar, pa će Podgoričani u goste Mega Leksu...

“Bitno je da se krene dobro. Igrali smo protiv Cedevite, pripremićemo dobro taj meč i nećemo ići u Zagreb sa bijelom zastavom. Ne ide nam u prilog zgusnuti raspored, zbog problema sa povredama, ali nema predaje”, kazao je Šćepanović.

Igre u kontrolnim utakmicama donijele su više briga, nego optimizma, ali činjenica je da Šćepanović ni u jednom meču nije mogao da računa na kompletan tim, što zbog povreda, što zbog obaveza igrača u reprezentaciji.

“Pogledali smo se u oči, suočili sa situacijom. Bježanja nema, kukanja nema, nastavili smo da radimo. Došla su nam dva igrača nakon obaveza u reprezentaciji, sada moramo njih da uvedemo u sistem. Šta je tu je, moramo da radimo, a sezona je duga, imaćemo veliki broj utakmica. Nadam se najboljem”, ističe Šćepanović.

Šćepanović ove sezone debituje u ulozi trenera. Prave stvari mu tek predstoje i spreman je na sve, spreman je da istrpi pritisak, koje donosi mjesto kraj klupe Budućnosti.

“To je sastavni dio posla, i igrača i trenera, mada, vjerovatno, je sada veći pritisak na meni. Navikao sam na to. Radim koliko mogu, koliko znam, vjerujem u sebe i u ono što radim i u ljude sa kojima radim. Najvažnije je da čovjek pruži sve od sebe, a za šta će to bude dovoljno vidjećemo”, ističe Šćepanović.

Turnir u Zadru, Budućnost otvara u petak od 20 sati utakmicom protiv domaćina. Dan kasnije igraće sa evroligašem Darašufakom.

Finalni duel, kao i mečevi za treće i peto mjesto, na programu su u nedjelju.

Šon Džejms je pokazao kvalitet

Dolaskom iskusnog Šona Džejmsa Budućnost je zatvorila poziciju centra. Ponašanjem i pristupom na terenu, Džejms je opravdavao povjerenje stručnog šataba.

“On se dosta brzo uklapa, izuzetan je profesionalac. Vjerujem da će biti potpuno spreman za prvi duel u ABA ligi protiv Cedevite u Zagrebu”, kazao je Šćepanović.