Prekinuli blokadu nakon upozorenja policije

Već su stvorene duže kolone na putu prema Nikšiću, a pojedini vozači okolnim trotoarima i puteljcima pokušavaju da nastave svoj put

86 pregleda0 komentar(a)
bivši radnici KAP-a blokada Cetinje, Foto: Boris Pejović
21.09.2016. 09:35h

Bivši radnici KAP-a koji više od četiri mjeseca protestuju zbog neisplaćivanja ottremnina blokirali su od 11 do 11.14 časova na izlazu iz Podgorice puteve prema Cetinju I Nikšiću.

Oni su se povukli nakon upozorenja policijskog komandira Božidara Bulatovića da će policija fizički ukloniti radnike ukoliko ne ispoštuju naređenje da se uklone sa saobraćajnica.

Predstavnik radnika Nikola Raković objasnio je da su na jutrošnjem zboru odlučili da se nakon konačne naredbe policije sami povuku i da na taj način izbjegnu policijsku intervenciju koja se protekle dvije sedmice više puta događala na nekoliko lokacija u Podfgorici.

Blokada saobraćajnica se odvijala na dva pješačka prelaza udaljena oko 300 metara.

Radnici su protestovali na način što su šetali pješačkim prelazima.

Tokom blokade Cetinjskog i puta prema Nikšiću stvorile su se duže kolone vozila, a pojedini vozači okolnim trotoarima i puteljcima pokušavali su da nastave svoj put.

Jedan od vozača iz pravca Nikšića pokušao je da prođe kroz blokadu radnika, ali je incident izbjegnut jer se ubrzo pojavio policijski komandir Bulatović.

U skladu sa zakonom o izmirnju obaveza bivši radnicvi KAP-a, njih 414, potražuju 5,45 miliona eura.