Božaj: Kod makedonskih državljana našli marihuanu, heroin i metadon

Makedonski državljani su uz prekršajnu prijavu, privedeni Područnom organu za prekršaje

90 pregleda6 komentar(a)
droga, Božaj, Foto: Uprava carina
19.09.2016. 17:24h

Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a su juče, na graničnom prelazu naše države sa Republikom Albanijom – Božaj, na ulazu u Crnu Goru, kod dva putnika u autobusu makedonskih registarskih oznaka pronašli opojne droge marihuana, heroin i metadon koje su ova lica imala u prtljagu, a koje su namjeravala da unesu u Crnu Goru.

"Službenici Carinske ispostave Božaj i policijski službenici Regionalnog centra granične policije Centar – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, 18. septembra 2016. godine oko 05,00 časova, na ulazu u Crnu Goru kontrolisali autobus, makedonskih registarskih oznaka. Graničnom kontrolom lica i vozila kod makedonskih državljana, A.Lj, starog 39 godina, i K.K, stare 30 godina, su u prtljagu pronađeni 22 grama marihuane, 4,75 grama heroina i dvije ampule metadona, kao i razne vrste tableta i špricevi. Lica i drogu su preuzeli službenici Odsjeka za borbu protiv droge, koji su o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Tužilac se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti već da se radi o prekršaju", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Dodaje se da su makedonski državljani, uz prekršajnu prijavu, privedeni Područnom organu za prekršaje, zbog počinjeog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.