Sutjeska sprema uvertiru za derbi

Sutjeska u Tuzima želi da prvi put ove sezone veže pobjede i napravi uvertiru za derbi protiv Budućnosti narednog vikenda

0 komentar(a)
Mladost - Sutjeska, Foto: Filip Roganović

Trijumfom protiv Rudara prošle sedmice Sutjeska je konačno najavila ulazak u zonu borbe za vrh tabele, a danas će protiv Dečića u Tuzima prvi put ove sezone pokušati da slavi u gostima i veže pobjede.

Sve bi to bila dobra uvertira pred veliki crnogorski derbi protiv Budućnosti kraj Bistrice narednog vikenda.

Šampion Mladost u 7. kolu Telekom 1. CFL gostuje Petrovcu, ekipa Iskre, najveće iznenađenje dosadašnjeg toka sezone, dočekuje Bokelj, Rudar se čupa protiv Grblja, Jedinstvo i Lovćen u Beranama igraju derbi začelja, dok je derbi kola ostavljen za nedjelju - Budućnost i Zeta igraju u 18 sati.

Nikolić: Želimo seriju

Sutjesku u Tuzima, međutim, ne očekuje lak zadatak, jer je Dečić motivisan nakon pobjede nad Zetom u prošlom kolu, te još više - zbog debija novog trenera, Edisa Mulalića.

"Teško gostovanje, Dečić igra pred svojom publikom, ima novog trenera i daće sve od sebe da zabilježi što bolji rezultat. Favoriti smo i imamo obavezu da opravdamo to. Želimo da konačno uđemo u seriju pobjeda i nadam se da ćemo donijeti prve bodove sa gostujućeg terena - kaže kapiten Sutjeske Jovan Nikolić.

Tuzani, međutim, spremaju „zamku”.

"Ulazimo u meč sa puno optimizma, nakon pobjede protiv Zete i sedmice rada sa novim trenerom koji je nametnuo žestok ritam i koji nam od prvog dana usađuje pobjednički mentalitet. Imamo razloga za optimizam, iako nam dolazi rival za respekt. Nećemo srljati", nalazimo se u zlatnoj sredini i možemo da igramo rasterećeno", kaže najbolji strijelac Dečića Vule Vujačić.

Đurišić: Ni govora o krizi

Šampion Mladost gostuje Petrovcu, nakon poraza od Budućnosti i remija sa Iskrom.

"Nismo dobili dva meča, ali nema govora o krizi. Vjerujem da ćemo to pokazati već danas, iako igramo protiv vrlo organizovanog tima", kaže Milan Đurišić, bek Mladosti.

Petrovac je 4. na tabeli, iako još nema pobjedu na svom terenu.

"Polako sklapamo željeni mozaik i to se odražava na našu igru, ali i na rezultate. Iako nam u goste stiže jedna od najboljih ekipa, nadamo se pozitivnom ishodu", kaže trener Petrovca, bivši trener Mladosti Aleksandar Nedović.

Rudar je pod velikim imperativom pred meč sa Grbljem pod Golubinjom. Dvostruki crnogorski šampion i četvorostruki osvajač Kupa nalazi se u zoni ispadanja nakon šest kola.

"Nadam se da je došlo vrijeme da sa tri boda valorizujemo realtivno dobre igre za koje i dalje tvrdim da su znatno iznad bodovnog učinka. Čeka nas rasterećen rival koji nema šta da izgubi, zato je važno da budemo smireni i disciplinovani od starta", kaže Predrag Brnović, vezista Rudara.

Parovi 7. kola

RUDAR - GRBALJ (15.30) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

DEČIĆ - SUTJESKA (15.30) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ISKRA - BOKELJ (15.30) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

PETROVAC - MLADOST (15.30) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

JEDINSTVO - LOVĆEN (15.30) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Nedjelja

BUDUĆNOST - ZETA (18.00) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)