Sahrane pod okom policije

“Vijestima” je potvrđeno da su pripadnici Posebne policijske jednice nadgledali sahrane dvojice Kotorana, kako bi “spriječili eventualne incidente”

404 pregleda19 komentar(a)
Slijepa ulica Kotor, ubistvo Biskupovića i Bošnjaka, Foto: Savo Prelević
08.09.2016. 05:45h

Policija i tužilaštvo nijesu zvanično saopštavali da li ima pomaka u istrazi dvostrukog ubistva u Kotoru.

Kotorani Goran Biskupović (28) i Miloš Bošnjak (25) sahranjeni su juče.

Oni su u ponedjeljak eksplozivom ubijeni, dok su išli ka kući Biskupovića.

“Vijestima” je potvrđeno da su pripadnici Posebne policijske jednice nadgledali sahrane dvojice Kotorana, kako bi “spriječili eventualne incidente”.

Biskupović i Bošnjak likvidarani su na do sada nezabilježen način u mafijaškim obračunima - improvizovanom minom rasprskavajućeg usmjerenog dejstva (MRUD), u trenutku dok su hodajući prolazili pored eksploziva.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da su stradali bili bliski takozvanom škaljarskom klanu.

U jednim dnevnim novinama juče je objavljena čitulja Biskupoviću i Bošnjaku, koja je potpisana sa “vaši drugovi”, a u kojoj je napisano: “Drznuše se da udare na vaše dvije nevine duše, ali vrijeme će i dragi bog pokazati koliko su pogriješili. Počivajte u miru”, vaši drugovi.

Istražitelji provjeravaju da li su dvojica Kotorana žrtve rata među kriminalnim grupama, koji od kraja 2014. godine bijesni na crnogorskom primorju zbog nestanka oko 200 kilograma kokaina u Valensiji. Obračuni su se selili i van granica Crne Gore.