Lekić o mogućnosti da bude nosilac koalicione liste: Ne bih da prejudiciram

"Meni je ta ideja sasvim prirodna i ja je lično podržavam", kazao je Abazović

90 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Zoran Đurić
01.09.2016. 17:48h

Odluka GO SNP-a da ta partija na izbore ide u koaliciji sa Demosom i Urom, za ove dvije partije je očekivana.

"Ja pozdravljam odluku SNP kao ozbiljnu i javno odgovornu, drugačije nijesam ni očekivao", kazao je lider Demosa Miodrag Lekić.

"Ja sam se radovao odluci GO SNP-a, mislim da su oni jedna odgovorna partija koja je donijela odgovornu odluku u ovom specificnom momentu u Crnoj Gori", kazao je Dritan Abazović.

Formalne odluke o zajedničkom koalicionom nastupu iz Demosa i URA očekuju se sjutra.

"Mi ćemo održati najvjerovatnije sjutra sjednicu Predsjedništva. Glavni odbor ćemo informisati o svemu ovome. I naša odliuka je već zapravo sada legitimna", kazao je Lekić.

"Mi ćemo svoju odluku donijeti sjutra na Centralnom odboru. Ja očekujem da nas Centralni odbor podrži ideju o stvaranju velike građanske koalicije centra", rekao je Abazović.

Iz ove dvije partije još ne žele zvanično da govore o podjeli mandata, ali kažu da je to već dogovoreno. Prema nezvaničnim informacijama od eventualnih 19 mandata Demos bi dobio osam, SNP sedam a URA četiri. Spekulacije da će biti i nosilac koalicione izborne liste, lider Demosa ne demantuje.

"Ja ne bih želio da je prejudiciram, tako da o tom potom", rekao je Lekić.

"Meni je ta ideja sasvim prirodna i ja je lično podržavam", kazao je Abazović.

U DF-u kažu da jos nijesu analizirali stavaranje nove opozicione koalicije. Za Slavena Radunovića ona je neočekivana, ali može biti i dobra za opoziciju.

"Iz razloga što će prvi put tako jedna šira koalicija možda moći da računa i na neke nove glasove iz redova Albanaca, Bošnjaka ili onih Crnogoraca koje nazivamno Dukljanima, koji su do sad bili rezervisani prema opoziciji, dok će, sad sebično od strane Fronta da kažem, imaćemo određeni priliv glasača od ljudi, tradicionalnih glasača SNP-a i dijelom Demosa, ali sve u svemu mislim da ukupno opozicija imaće više glasova nego da su svi izašli pojedinačno. Malo je čudno, malo djeluje neprirodno ali generalno može da donese i dobrobit kompletnoj opoziciji", kazao je Slaven Radunvić,

Sa druge strane, u vladajucoj DPS kažu da različita opoziciona udruživanja ne mogu uticati na njihov rezultat na izborima

"DPS je siguran u sebe, siguran je da će i na ovim izborima pobijediti i da će biti sastavni dio vlasti od 16. oktobra. Kako god da učestvuju, zajedno ili pojedninačno siguran sam da ćemo biti najjača partija", rekao je Trazan Milošević.

Milošević je najavio da će do polovine septembra DPS odlučiti kako ce na izbore i izaći sa izbornom listom. Podsjetio je na najave lidera partije Mila Đukanovića da će DPS najvjerovatnije samostalno nastupiti, ali da konačnu odluku donosi Glavni odbor.