Utakmica koja daje mnoge odgovore

Utakmica pod Goricom počeće u 20 sati i 30 minuta, a iz FSCG su saopštili da je ulaz slobodan, te da će biti otvorene zapadna i istočna tribina

1 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Savo Prelević
01.09.2016. 12:06h

Sa mnogo nade i očekivanja, ali i istovremeno i zebnje zbog povreda, male minutaže pojedinih igrača i jačine protivnika, mlada reprezentacija Crne Gore dočekuje večerašnji duel sa liderom grupe Češkom (20.30), u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Uoči meča koji bi četi Mojaša Radonjića mogao da otvori put ka neslućenim visinama - možda čak i baražu za Evropsko prvenstvo, ali istovremeno i da je gotovo otpiše iz trke koja se neočekivano otvorila martovskom pobjedom u Belgiji, u taboru mlade reprezentacije provejavaju optimizam i respekt prema rivalu.

"Čeka nas teška utakmica, Češka je nevjerovatno dobra reprezentacija. Prva je na tabeli, bez poraza je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Imamo respekt prema njima, ali ih se ne plašimo. Imamo generaciju koja može da igra sa svima, nema potrebe da se bojimo. Probaćemo da dobijemo i napravimo dobru atmosferu predposljednja dva meča u kvalifikacijama", rekao je Radonjić.

Ćeška i Crna Gora odigrali su oktobra prošle godine u Uherskom Hradištu najspektakularniji meč u grupi - Česi su vodili 2:0, pa 3:1, ali su „mladi sokoli” uspjeli da se vrate i golovima Jankovića i Jovovića izjednače na 3:3 u najboljem poluvremenu koje su odigrali do sada u kvalifikacijama.

I tada, prije 11 mjeseci, baš kao i večeras - Radonjić ne računa na Vukana Savićevića, jednog od najznačajnijih igrača u timu.

Njegova povreda (lom ruke) značajno je poremetila pripreme pred prvi od tri odlučujuća duela.

"Savićević je dao veliki doprinos u kvalifikacijama, ali ga nismo imali ni na prvom meču protiv Češke. Tada smo, međutim, imali veći izbor, jer je više igrača redovno igralo za svoje klubove", istakao je Radonjić.

Crna Gora, međutim, ima još aduta - prije svih Luku Đorđevića, koji se napokon stabilizovao u klubu (potpisao novi ugovor sa Zenitom), ali i Jankovića i Jovovića... Pomenuta trojica su minulih dana trenirali sa A reprezentacijom.

"Ulog je veliki, moramo da budemo koncetrisani", kazao je Radonjić, koji je diplomatski odgovorio na pitanje je li ovo odlučujuća utakmica.

"Uvijek je najvažnija prva naredna utakmica. Rezultat ovog meča će sigurno mnogo značiti za rasplet u našoj grupi".

Iz FSCG su saopštili da je ulaz slobodan, te da će biti otvorene zapadna i istočna tribina.