Tramp: Republikanska stranka je stranka Abrahama Linkolna

Republikanski kandidat je rekao da demokrate nijesu poboljšali zapošljavanja afroameričkih i hispano Amerikanaca

1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
31.08.2016. 06:40h

Republikanski kandidat Donald Tramp nazvao je konkurentne demokrate "srankom ropstva" i pohvalio milione uspješnih afroamerikanaca sa ciljem da pridobije glasove manjina.

Tramp ulaže veliki trud kako bi pridobio afroameričke i meksičke glasače, koji većinom podržavaju Demokratsku stranku i očekuje se da će 8. novembra glasati za Hilari Klinton.

"Republikanska stranka je stranka Abrahama Linkolna", rekao je Tramp na mitingu u Vašingtonu i istakao da je "Demokratska stranka - stranka ropstva", prenosi Rojters.

Republikanski kandidat je rekao da demokrate nijesu poboljšali zapošljavanja afroameričkih i hispano Amerikanaca.

Klintonova odgovara na pokušaj Trampa da pridobije te glasove prostrim prisjećanjem na sudske procese u kojima je Tramp tužen zbog rasne diskriminacije 1970. godine.

Iznenadna posjeta Meksiku

Tramp će danas otputovati u iznenadnu posjetu predsjedniku Meksika Enrikeu Penji Njetu poslije više od godinu dana kritikovanja Meksika zbog nelegalne imigracije. Američki milijarder najavio je sinoć preko tvitera da je prihvatio poziv meksičkog šefa države. Prema saopštenju iz meksičkog predsjedništva, poziv je poslat u petak Donaldu Trampu kao i njegovoj demokratskoj rivalki na predstojećim američkim predsjedničkim izborima u novembru Hilari Klinton. Predsedništvo je navelo da će sastanak biti privatan.

Meksički predsjednik je napisao na tviteru da "vjeruje u dijalog da pomoviše interese Meksika u svijetu"

Ovo će biti prvi sastanak predsjedničkog kandidata Trampa sa nekim šefom države. Kada je putovao u Veliku Britaniju u junu, on je obišao svoje hotele i golf terene i nije još bio zvanični kandidat republikanaca. Meksički predsjednik je napisao na tviteru da "vjeruje u dijalog da pomoviše interese Meksika u svijetu, prije svega da zaštiti Meksikance, gdje god se oni nalazili". Ovo putovanje je utoliko veće iznenađenje kad se zna da je Tramp počeo svoju trku za kandidaturu u junu 2015. optužujući Meksiko da preko granice u SAD šalje kriminalce, lopove i trgovce drogom. On je gradio svoju kampanju na čvrstom obećanju da će biti jako oštar prema nelegalnoj imigraciji i obavezao se da će odmah izgraditi zid na američkoj južnoj granici sa Meksikom i protjerati 11 miliona ljudi bez papira, većinom Meksikanaca, koji žive u SAD. On je takođe rekao da će Meksiko platiti dio izgradnje zida, što je Penja Njeto odlučno odbacio i svojevremeno poredio Trampa sa Adolfom Hitlerom i Benitom Musolinijem.