Vukčević: Imamo kvalitet da se nosimo sa Rumunijom

"Ambicije? Mislim da je rano pričati o tome, ali nema sumnje da bi i bod u Klužu bio pozitivan. Naravno da bi pobjeda bila fenomenalna", rekao je vezista Nikola Điđo Vukčević

4 komentar(a)
Nikola Vukčević, Foto: Filip Roganović
30.08.2016. 17:25h

Crnogorski fudbaleri danas su odradili treći trening pred start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i duel sa Rumunijom u Klužu koji se igra u nedjelju.

Dakle, do prve takmičarske utakmice "hrabrih sokola" pod komandom Ljubiše Tumbakovića ostalo je još pet dana - da li i dovoljno vremena da se pronađe prava formula da se kvalifikacije otvore na pravi način?

Crna Gora će biti oslabljena, nema Vukašina Poleksića ni Mirka Vučinića, nisu velike šanse ni da zaigra Marko Baša...

"Imamo još dovoljno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu. Prva je u kvalifikacijama, svi znamo da može da bude i veoma bitna, jer dobar početak uvijek znači. Ambicije? Mislim da je rano pričati o tome, ali nema sumnje da bi i bod u Klužu bio pozitivan. Naravno da bi pobjeda bila fenomenalna", rekao je vezista Nikola Điđo Vukčević.

Naši fudbaleri su s Tumbakovićem odradili dvije akcije - u prvoj su poraženi u Pireju od Grčke (2:1) i remizirali u Podgorici sa Bjelorusijom (0:0), a u maju je bolja od Crne Gore bila Turska koja se tada pripremala za Evropsko prvenstvo u Francuskoj (1:0).

"Novi je selektor, nove su i ideje, a ovo je već treće okupljanje sa Tumbakovićem. Nije lako ni nama ni stručnom štabu, jer je malo vremena za pripreme i da se te ideje sprovedu onako kako svi želimo. Ipak, svi smo na istom zadatku, dajemo sve da se ova prva utakmica odradi što bolje", ističe Vukčević.

Bez Vučinića, Poleksića, vjerovatno i Baše..., ali sa Stefanom Savićem, Stevanom Jovetićem, Lukom Đorđevićem, koji je počeo da dobija povjerenje Mirčee Lučeskua u Zenitu, Crna Gora mora da pokaže da je zrela da se pokaže u kvalifikacijama za Mundijal.

"Problemi sa povredama su više postali standardni kada je u pitanju naša reprezentacija. Fali kapiten Mirko Vučinić, zasada nema ni Marka Baše, nadam se da ćemo makar ostati na tome, da će svi ostali biti spremni za Rumune".

Rumunija je odigrala tri meča na Euru, potom promijenila selektora i definitivno napravila iskorak - umjesto Angela Jordaneskua, stigao je Krištof Daum, Njemac koji je u karijeri vodio Bešiktaš, Fenerbahče, Bursu, Bajer, Ajntraht, Štutgart, Keln...

"Rumuniju nisam gledao na Evropskom prvenstvu, sem na tom prvom meču protiv Francuske. Detaljno ćemo ih analizirati, primijetio sam da su odigrali mnogo dobro na startu Eura, a i biće domaćin protiv nas, što joj je sigurno olakšavajuća okolnost u prvoj utakmici u kvalifikacijama. Kako god, tvrdim da imamo kvalitet da se pokažemo u pravom svjetlu na početku kvalifikacija i da možemo do dobrog rezultata", istakao je Vukčević i dodao:

"I oni su, kao i mi, promijenili selektora, istina mi smo to ranije uradili. Možda će njima to biti problem, jer imali su manje vremena nego mi za upoznavanje".

Postojala je ponuda Sportinga, ali zadovoljan sam u Bragi

Nikola Vukčević je početkom ljeta bio na korak od transfera u veliki klub. Tražio ga je Sporting iz Lisabona, ali je Braga odbila nalet velikana.

Kako stvari stoje, bivši kapiten Budućnosti ostaje na stadionu "Municipal".

"Dosta se pisalo o tome da li ću i gdje preći, bilo je i interesovanja nekoliko klubova. Stigla je zvanična ponuda Sportinga, ali ona izgleda nije zadovoljila upravu Brage. Produžio sa ugovor i sada ramišljam samo o Bragi", jasan je Vukčević.

Ove sezone će mu društvo u portugalskom klubu praviti Marko Bakić, koji je pojačao Bragu iz Fiorentine.

"Marko i ja smo cimeri i u reprezentaciji, družimo se odranije. Pokušavam da mu olakšam boravak u Bragi i očekujem da bude pravo pojačanje za nas", zaključio je 24-godišnji vezista.