Vujović: Vlast se služi najgrubljim metodama kada neko pokuša da im skine masku

Potpredsjednik Vlade je ponovio optužbe na račun bivšeg ministra finansija Radoja Žugića

123 pregleda16 komentar(a)
Milorad Vujović, Foto: Gov.me
30.08.2016. 15:27h

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Milorad Vujović kazao je da će nastaviti sa iznosenjem dokaza i i postavljanjem pitanja koja sadašnja vlast ne voli.

On je ponovio optužbe na račun bivšeg ministra finansija Radoja Žugića:

  • Zašto ste u toku svog mandata učinili tajnim podatke o javnim finansijama, pa umjesto da crnogorskim građanima objasnite gdje se i na koji način troši njihov novac Vi donosite rješenja o proglašavanju tajnim dokumentom evidenciju poreskih dužnika čiji dug u ovom trenutku iznosi preko 777 miliona eura, od čega je prema informaciji koju je usvojila Vlada Crne Gore naplativo samo 236 miliona?
  • Građani Crne Gore očekuju da ih informišete koje ste mjere i aktivnosti preuzeli i koji su učinci za vrijeme Vašeg mandata u naplati poreskog duga, da li se on za taj period povećao ili smanjio i kako to da na vrijeme nije naplaćen dug obveznika u stečaju od skoro 104 miliona, dug pravnih lica kojima je prestala registracija u iznosu od 35,7 miliona i dug fizičkih lica kojima je prestala registracija od preko 60 miliona, nenaplaćeni porez na promet nepokretnosti u iznosu od 49,2 miliona i dug privrednih društava u iznosu od preko 100 miliona eura?

Vujović je saopštio da poznato je da se vlast služi najgrubljim metodama kada neko pokuša da im skine masku i predstavi ih javnosti u pravom svjetlu. Pojednini mediji objavili su da je Vujović kao odgovorno lice u kompaniji „Mikulić company“ koja duguje državi 146.000 eura poreza.

"Sa preduzećem „Mikulić company“ sa Cetinja Ul. Balšića Pazar broj 1 nemam nikakve veze od 22. marta 2012. godine kada sam ugovorom o prodaji osnivačkog dijela uz istupanje dosadašnjeg osnivača kao prodavca i pristupanju kupca sa istim imenom i prezimenom kao novog osnivača prenio prava vlasništva, odnosno osnivački udio u iznosu od 100 odsto, kao i ovlašćenje za zastupanje koje je prenijeto u cjelosti novom vlasniku. Ugovorom o prodaji osnivačkog udjela broj I Ov br. 337 od 26. 03. 2012. godine je precizirano da za sve dosadašnje i buduće obaveze društva, odgovara društvo sopstvenom imovinom i novi osnivač društva. Pomenutim ugovorom je ostala je obaveza novog osnivača da izvršene promjene ugradi u Statut društva i da dostavi Centralnom registru privrednog suda prijavu za registraciju promjena. To što sam nakon 22. marta 2012. godine nečijom greškom ostao na evidenciji CRPS-a kao ovlašćeni zastupnik samo govori o ažurnosti ove državne administracije kojoj svojim učešćem u Vladi izbornog povjerenja i želim da stanem na put", saopštio je Vujović.

On je istakao i da je iznenađen neprofesionalnošću pojedinih medija, te da će razmotriti dalju saradnju sa njima.