Mugoša: SD je partija moderne a ne radikalne - populističke ljevice

"Jedan od najvažnijih ciljeva naše politike je jačanje srednjeg sloja stanovništa, jer je to dio društva koji se ne boji napretka i promjena, odnosno karika za ostvarenje modela razvoja koji će dovesti do poboljšanja životnog standarda naših građana"

167 pregleda23 komentar(a)
Boris Mugoša, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
24.08.2016. 12:04h

Socijaldemokrate Crne Gore su partija moderne ljevice koja, za razliku od radikalne-populističke, propagira realne socio-ekonomske sistemske promjene koje vode ka stabilnosti i dugoročnoj održivosti društveno-ekonomskog sistema- kazao je Boris Mugoša, član Predsjedništva Socijaldemokrata.

On je naveo da se za Socijaldemokrate poimanje modernosti zasniva se na borbi za državu socijalne pravde i jednakih šansi, koju je kako kaže nemoguće dobiti bez snažnog ekonomskog razvoja.

"U tom cilju, stvaranje ekonomski razvijenog, pravednog i solidarnog društva, u kojem građani mogu udobno da žive od svoga rada, doprinose i na taj način pojedinačnom i opštem dobru, je za nas apsolutni prioritet. Zato, kao partija moderne ljevice koja je umjesto demagogije i populizma spremna da preuzme odgovornost, nudimo građanima koncept Partnerstva za snažan društveno-ekonomski razvoj, jer samo bogata i razvijena država može biti država pune socijalne pravde. Našu partiju čine stručni, ozbiljni i odgovorni ljudi koji su garant uspješnosti navedenog koncepta i koji su posvećeni realizaciji brojnih razvojnih projekata u Crnoj Gori od kojih će građani imati višestruke koristi" kazao je Mugoša.

On je objasnio da politika Socijaldemokrata ima naglašenu socijalnu dimenziju koja podrazumijeva smanjenje jaza između bogatih i siromašnih, tj. smanjenje socijalnih razlika koje su zbog različitih društveno-istorijskih okolnosti značajno izražene u crnogorskom društvu.

"Jedan od najvažnijih ciljeva naše politike je jačanje srednjeg sloja stanovništa, jer je to dio društva koji se ne boji napretka i promjena, odnosno karika za ostvarenje modela razvoja koji će dovesti do poboljšanja životnog standarda naših građana. Zato Socijaldemokrate ističu važnost oslanjanja na onu ekonomsku filozofiju koja za posljedicu ima upravo stvaranje stabilnog srednjeg sloja stanovništva kao okosnice privrednog razvoja. Socijaldemokrate Crne Gore, kao partija moderne ljevice, vode realnu i izbalansiranu politiku, odnosno politiku stabilnosti, dosljednosti, pravednosti i progresa" zaključio je Mugoša.