Preminuo brat dječaka iz Sirije čija je fotografija obišla svijet

Rusija je negirala da je jedan od njenih vazdušnih udara pogodio dio Alepa iz čijih ruševina je izvučen petogodišnji sirijski dječak

4 komentar(a)
dječak Sirija Alep, Foto: Twitter
21.08.2016. 07:11h

Stariji brat sirijskog mališana, čija je fotografija kako okrvavljen sjedi u kolima hitne pomoći poslije razornih vazdušnih udara na Alepo potresla svijet, preminuo je u tom gradu od posljedica rana zadobijenih u tim napadima, saopštile su Sirijska opservatorija za ljudska prava i neimenovani svjedok.

Iz opservatorije, čije je sjedište u Velikoj Britaniji, ističu da je Ali Dagneš (10), stariji brat Omrana Dagneša, ranjen tokom vazdušnih napada u srijedu, što je potvrdio i neimenovani svjedok, koji je bio prisutan u vrijeme smrti dječaka.

"Imao je unutrašnje krvarnje i organi su mu bili oštećeni", tvrdi neimenovni svjedok da su mu rekli lekari, prenosi Rojters.

Fotografija i snimak njegovog petogodišnjeg Omrana Dagneša, koji je izvučen iz ruševina poslije razornih vazdušnim udara na Alepo, brzo su se proširili društvenim mrežama i predstavljaju odraz užasa koji pogađaju taj grad na sjeveru Sirije.

Na snimcima i fotografiji se vidi kako vidno iscrpljen dječak sedi u narandžastoj stolici u kolima hitne pomoći, a krv i prašina mu potpuno prekrivaju lice.

Rusija je negirala da je jedan od njenih vazdušnih udara pogodio dio Alepa iz čijih ruševina je izvučen petogodišnji sirijski dječak.