Hajdinaga nosilac liste Demokratske partije na parlamentarnim izborima

U DP su ubijeđeni da će koalicija sa Demokratskim savezom Mehmeta Bardhija i Perspektivom Amira Holaja, koja je na lokalnom nivou na izborima u januraru 2014, osvojila šest odborničkih mandata, biti nastavljena kao i saradnja sa drugim političkim grupacijama iz Malesije, Plava, Gusinja i Rožaja

131 pregleda26 komentar(a)
Fatmir Đeka, Gzim Hajdinaga, Foto: Demokratska partija
14.08.2016. 16:33h

Bivši ministar manjina u Vladi i predsjednik Opštine Ulcinj Gzim Hajdinaga biće nosilac liste Demokratske partije Fatmira Đeke na predstojećim parlamentarnim izborima u oktobru, odlučeno je na sjednici GO DP.

U DP su ubijeđeni da će koalicija sa Demokratskim savezom Mehmeta Bardhija i Perspektivom Amira Holaja, koja je na lokalnom nivou na izborima u januraru 2014, osvojila šest odborničkih mandata, biti nastavljena kao i saradnja sa drugim političkim grupacijama iz Malesije, Plava, Gusinja i Rožaja.

Konstatovano je da su Albanci, najviše svojom krivicom, politički defaktorizovani u Crnoj Gori, a da je ekonomsko-socijalno stanje u područjima gdje oni žive sve gore.

"Uvjereni da se samo širokim okupljanjem može poboljšati njihov ukupni položaj i ostvariti Ustavom zajamčena prava, te postići dobar rezultat na predstojećim izborima. To mogu postići samo oni koji su dosadašnjim rezultatima potvrdili da rade u nacionalnom interesu naše zajednice, a ne samo za ličnu ili partijsku korist", navodi se u saopštenju DP, koja je proteklih sedmica vodila pregovare sa značajnim brojem političkih subjekata o realizaciji tih ciljeva i zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.

"Sa zadovoljstvom informišemo javnost da se jedna grupacija istaknutih aktivista, intelektualaca i slobodnih građana iz Ulcinja i drugih krajeva gdje žive Albanci, predvođena bivšim ministrom u Vladi Crne Gore i gradonačelnikom Ulcinja Gzimom Hajdinagom, pridružila Demokratskoj partiji. Sigurni smo da će ova lista koju će predvoditi Hajdinaga, kao čovjek koji je više od deceniju bio inicijator i realizator niza značajnih projekata za Albance, dobiti najveći broj njihovih glasova i dostojno ih predstavljati u Skupštini Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Đeka je ranije kazao da je albanska politička scena u Crnoj Gori polarizovana i da zbog toga albanske partije sigurno neće nastupiti u jednoj koloni.

Između Đeke i njegove DP i Force Nazifa Cungua, iako su zajedno u vladajućoj koaliciji na loklanom nivou, već više od godinu traje tiho neprijateljstvo prožeto ličnim animozitetima koji se ogledaju u sve češćim medijskim prepucavanjima.