Kontrolisana eksplozija izazvala strah

0 komentar(a)
Kontrolisana eksplozija u Riju, Foto: Reuters
12.08.2016. 14:30h

Od specijalog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Olimpijski park sinoć je bio pun ljudi, na olimpijskim borilištima odvijala su se takmičenja, kada se oko 19 sati po brazilskom vremenu začula jaka eksplozija.

Izvještač „Vijesti“ bio je u tom trenutku u rukometnoj dvorani, čekajući meč Slovenija – Švedska, a nakon praska novinari i svi koji su se našli van objekta, potrčali su do mjesta na kome može da se vidi olimpijski park...

Nije bilo panike, nije bilo stampeda i kamen sa srca je pao...

Organizatori su danas saopštili o čemu se radilo – izvedena je kontrolisana eksplozija na posljednjem spratu dvorane „Karioka 1“, neposredno pred početak utakmice Španija – Nigerija.

„Uništena je torba, koja je nađena u toaletu dvorane, u akciji federalne policije i vojske. U torbi, međutim, nije pronađen opasan materijal, već par čarapa, jakna i tablet, ali mjere su morale da budu preduzete. Nakon uspješno obavljene detonacije, publika je puštena u dvoranu“, saopštili su organizatori.

„Naravno da smo čuli eksploziju. Nismo znali šta se događa, a u dvorani nije bilo nijednog čovjeka na tribinama. Mislili smo da niko nije došao da nas gleda. Kasnije je sve bilo u redu“, kazao je Pau Gasol.

Ovo je druga kontrolisana eksplozija na Igrama, nakon što je prije nekoliko dana uništena sumnjiva torba blizu cilja na biciklističkoj stazi.

Sponzor izvještavanja iz Rija