Azri investitori, Darku siromašni

Pajović posjetio narodnu kuhinju, više opština, Skadarsko jezero, Jasavićeva se sastajala sa investitorima, išla u porodilište...

68 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
06.08.2016. 06:29h

Predsjednik Skupštine Darko Pajović i potpredsjednica Vlade Azra Jasavić sa tih funkcija vode kampanju za podizanje rejtinga Pozitivnoj Crnoj Gori.

Pajović i Jasavićeva su od imenovanja na te funckije krenuli u intenzivnu kampanju posjećujući opštine, institucije i investitore.

Pajović je tako bio u radnim posjetama manje razvijenim opštinama kao što su Golubovci i Petnjica, a posjetio je i Bar, i Cetinje. On je obišao narodnu kuhinju, specijalni rezervat prirode Pančeva oka na Skadarskom jezeru, kanjon Cijevne, sastajao se sa barskim privrednicima, posjetio NVO Vrijedne ruke u Petnjici.

Jasavićeva je razgovarala sa investitorima, bila je u posjeti Tivtu, Luštica Development, Institutu za javno zdravlje, obilazila porodilišta, sastajala se sa ambasadorom Azerbejdžana, predstavnicima turske agencije za investicije TIKA...

Dejan Milovac iz MANS-a za “Vijesti” je kazao da sumnje da su pojedine političke partije već otpočele predizbornu kampanju i da se već sada može vidjeti da “vladajuća partija i njeni politički sateliti nastavljaju sa praksom da se javni fondovi i državne funkcije besprizorno koriste za političku promociju, ponovo kreirajući teren za političku utakmicu u kojoj nemaju svi iste šanse”. “U tom smislu doživljavam i najnoviju "turneju" funkcionera Pozitivne Crne Gore i tokom koje se brutalno zloupotrebljavaju državne funckije na koje su ih instalirali premijer Milo Đukanović i njegova većina u Skupštini”, rekao je Milovac.

On je dodao da se nada, kada je riječ o Pajoviću, da nema onih koji sumnjaju da je njegov "silazak u narod" motivisan bilo čime drugim do pokušajem da se uoči narednih izbora poboljša rejting njegove partije. “U suprotnom nije jasno kako posjeta narodnoj kuhinji u Podgorici i objedovanje u istoj, pomaže hiljadama obespravljenih u Crnoj Gori. Smatram da samo, u najmanju ruku neiskren političar može u Skupštini glasati za prljave dilove vladajuće elite i sa njima povezanih "strateških investitora" koje zemlju koštaju milione eura, a nakon toga obilaziti najugroženije kategorije stanovništva, zbog navodne empatije prema njima”, rekao je Milovac.

Milovac je kazao i da nema sumnje da se radi o “najnižem mogućem podilaženju najranjivijem sloju stanovništva i da će predstojeća kampanja biti sve osim čista”. “To potvrđuje i Pajović u narodnoj kuhinji, ali i Azra Jasavić u Tivtu ili Petar Ivanović u Nikšiću. Funkcioneri Pozitivne koji su u Vladu izbornog povjerenja ušli zbog navodne kontrole predizbornih zloupotreba, polako postaju "najbolji Đukanovićevi ministri" koji u potpunosti kopiraju praksu svojih kolega iz DPS-a”, kazao je Milovac.

Ivanović i dalje otvara vodovode i ide u mljekare

Potpredsjednik Vlade i bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović nastavio je aktivnosti u oblasti resora koji je vodio do ulaska opozicije u Vladu, iako je, kako je to ranije iz Vlade saopšteno, zadužen za prioritetne razvojne projekte od značaja za Crnu Goru.

Ivanović je tako u posljednjih mjesec dana, tokom posjete opštini Rožaje otvorio gradski vodovod Ibarac, u Nikšiću je otvorio vodovod Lukovo, obišao vjetroelektrane na Krnovu, kao i mljekaru Nika.