Bratimljenje lovaca iz Plužina i Kragujevca

“Nadam se da će to biti jedna velika familija, a mi kao udruženje jesmo velika porodica”, kazao je Zimonjić i zahvalio se bivšem predsjedniku plužinskog SLRD Milošu Vukoviću na višegodišnjem prijateljstvu i druženju.

86 pregleda0 komentar(a)
04.08.2016. 08:56h

Predsjednici lovačkih društava iz Plužina i Kragujevca, Vladislav Joković i Milosav Zimonjić, potpisali su povelju o bratimljenju, a tim povodom lovci iz Pive organizovali su i svečanu Skupštinu kojoj je prisustvovao i predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić.

Radosav Radojičić, predsjednik Skupštine Sportskog lovno-ribolovnog društva (SLRD) „Bajo Pivljanin“ iz Plužina, podsjetio je na istorijat tog društva koje traje sedam decenija i koje je dobitnik brojnih nagrada i pohvala. Milosav Zimonjić, predsjednik Uduženja lovaca “Šumadija” iz Kragujevca, kazao je da njihovo udruženje broji preko hiljadu redovnih članova i da baštine tradiciju bratimljenja sa drugim lovačkim organizacijama, pa su tako pobratimi sa lovcima iz Foče, Sente, Sjenice, Belobreške, Paraćina.

“Nadam se da će to biti jedna velika familija, a mi kao udruženje jesmo velika porodica”, kazao je Zimonjić i zahvalio se bivšem predsjedniku plužinskog SLRD Milošu Vukoviću na višegodišnjem prijateljstvu i druženju.

Zimonjić je u ime Udruženja kragujevačkih lovaca Vladislavu Jokoviću, predsjedniku SLRD “Bajo Pivljanin”, poklonio umjetničku sliku, a Goran Radovanović, predsjednik Skupštine “Šumadija”, je Mijušku Bajagiću takođe poklonio sliku čestitajući mu Dan opštine.

“Iduće godine slavimo 130 godina lovstva u Srbiji, a naše lovačko udruženje je preteča lovstva Srbije. Ovo bratimljenje je jedna kocka u tom mozaiku koju mi izuzetno cijenimo i poštujemo”, kazao je Radovanović i pozvao pobratime iz Pive da iduće godine dođu na proslavu jubileja.

Vladislav Joković je podsjetio da je SLRD „Bajo Pivljanin“ pobratim i sa lovačkim društvima „Peščara“ iz Sobotice i „Bakić“ iz Foče i da sva ta pobratimstva daju posebnu draž njihovom udruženju.

Prisutnima su se obratili i Nikola Marković, predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore, kao i Vlastimir Prodanović, predsjednik lovačkog udruženja “Bakić” iz Foče, koje je i najzaslužnije za bratimljenje lovaca iz Plužina i Kragujevca.

“Lovci su nastavili tamo gdje smo mi počeli iz lokalne uprave. Srpsko-rumunsko udruženje je prije dvije godine potpisalo povelju sa opštinom Plužine, a ta međusobna saradnja je izrodila ideju o organizovanju likovne kolonije u Pivi i ove godine je organizovana treća kolonija”, kazao je Mijuško Bajagić.

U okviru Skupštine Sveto Madžarević, član Upravnog odbora lovačke organizacije iz Kragujevca i predsjednik Srpsko-rumunskog udruženja, otvorio je izložbu radova nastalih u toku prošlogodišnje kolonije.

“Upoznajemo se, zbližavamo sa mnogim ljudima i tako dolazi i do novih prijateljstava i saradnje. Nadam se, iako je privreda u dosta lošijem stanju u odnosu na nekad, da će se kroz ove vidove i ovakvu saradnju pojaviti i saradnja u privrednom životu i uopšte”, kazao je Bajagić.

Skupština je počela minutom ćutanja preminulim članovima SLRD ”Bajo Pivljanin”, Batriću Bajoviću i Vojislavu Miljaniću.

Galerija