Hilari Klinton: Tramp je pokazao zabrinjavajuću spremnost da podrži Putina

Na pitanje da li vjeruje da Putin želi da Tramp pobjedi na izborima za Bijelu kuću, Klintonova je rekla da ne želi da donosi ishitrene zaključke

2 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
31.07.2016. 15:03h

Kandidatkinja Demokratske partije za predsjednicu SAD Hilari Klinton izjavila je danas da su ruske obavještajne službe hakovale kompjutere Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) i optužila svojeg republikanskog suparnika Donalda Trampa da pokazuje da podržava ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Znamo da su ruske obavještajne službe hakovale DNC i znamo da su obezbjedile da dosta tih mejlova bude objavljeno i znamo da je Donald Tramp pokazao veoma zabrinjavajuću spremnost da stane uz Putina, da podrži Putina", kazala je Klintonova u intervjuu za "Foks njuz sandej", a prenio Rojters.

Na pitanje da li vjeruje da Putin želi da Tramp pobjedi na izborima za Bijelu kuću, Klintonova je rekla da ne želi da donosi ishitrene zaključke.

"Ali, mislim da kada se pogledaju činjenice, pokreću se ozbiljna pitanja o ruskom miješanju u naše izbore, u našu demokratiju", rekla je bivša državna sekretarka SAD.

Ona je naglasila da "SAD neće tolerisati to ni od jedne zemlje, a posebno od one koja se smatra suparničkom".

"A Tramp to i ohrabruje i hvali Putina, uprkos nečemu što izgleda kao namjera da se utiče na izbore, što mislim da pokreće pitanja nacionalne bezbjednosti", navela je Klintonova.

Rojters podsjeća da je Tramp hvalio Putina, rekavši da je snažniji lider od predsjednika SAD Baraka Obame, a prošle nedjelje je pozvao Rusiju da iskopa na desetine hiljada mejlova koji su, kako je rekao, "nestali" iz vremena dok je Klintonova bila na čelu Stejt departmenta.