Jonica: U utorak konsultativno saslušanje, poziv za sjednicu dobiće i Pažin i Goranović

Jonica je kazala da će u ime civilnog sektora pozvati predstavnike Akcije za ljudska prava, Koalicije "Saradnjom do cilja", Građanske alijansa i Centra za građansko obrazovanje

1 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Savo Prelević
24.07.2016. 16:03h

Odbor za politički sistem održaće u utorak konsultativno saslušanje u vezi sa Predlogom izmjena i dopuna Zakona o medijima, kazala je predsjedavajuća Odborom, Snežana Jonica.

Ona je agenciji MINA rekla da će poziv za učešće na sjednici u ime Vlade dobiti ministri pravde i kulture – Zoran Pažin i Pavle Goranović.

Jonica je dodala da će u ime civilnog sektora pozvati predstavnike Akcije za ljudska prava, Koalicije "Saradnjom do cilja", Građanske alijansa i Centra za građansko obrazovanje.

Prema njenim riječima, sa Pravnog fakulteta biće pozvana Aneta Spaić.

"Poziv će dobiti i predstavnici Agencije za elektronske medije, Medijskog savjeta za samoregulaciju, Udruženja nezavisnih elektronskih medija i Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore", rekla je Jonica.

Ona je precizirala da će poziv za učešće biti upućen i predstavnicima četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom - TVCG, Vijesti, Prva i Pink, kao i predstavnici četiri dnevne novine - Dan, Vijesti, Pobjeda i Dnevne novine.

"Rukovodstvo Skupštine je preuzelo obavezu da ukoliko Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o medijima bude na plenumu prije saslušanja rok za podnošenje amandmana na ovaj zakon bude produžen, tako da će se moći podnositi amandmani još 24 časa nakon saslušanja", pojasnila je Jonica.