"Pio sam pivo, repetirao je pištolj, gađao sam ga flašom"

"Onda sam, kad sam vidio da se pojavio na krovu parkinga, mu doviknuo "kretenu" i "da li si normalan". On mi je na to samo odgovorio "Ja sam Njemac". dodao je 57-godišnji Selbi

0 komentar(a)
Minhen napad, Foto: Twitter
23.07.2016. 17:11h

"Pio sam pivo, poslije posla, kada sam čuo pucnje. Prvo je došlo iz pravca Mekdonaldsa, beng beng beng, tako je zvučalo. Onda sam vidio ljude kako trče iz šoping centra, koji se nalazi tačno ispod moje kuće. Prvo sam pomislio da neko puca iz kalašnjikova", izjavio je za njemački "Bild" Tomas Selbi, čovjek koji je snimio napadača iz Minhena, na krovu parkinga tržnog centra "Olimpija".

On je izjavio da je vidio muškarca koji prolazi kroz staklo kod ulaza u tržni centar.

"Repetirao je pištolj, gađao sam ga flašom, ali mislim da nije čuo", izjavio je Selbi.

"Onda sam, kad sam vidio da se pojavio na krovu parkinga, mu doviknuo "kretenu" i "da li si normalan". On mi je na to samo odgovorio "Ja sam Njemac". dodao je 57-godišnji Selbi.

Napadač je onda pucao u njegovom pravcu, nakon čega se Selbi skloniio.

"Nisam se uplašio. Iskreno nisam u tom trenutku znao da li su meci pravi ili gumeni, vikao sam policiji "Na krovu parkinga je", kazao je Njemac.

U zvaničnom saopštenju, minhenska policija je saopštila da je u pucnjavi poginulo 10 ljudi, uključujući napadača koji je izvršio samoubistvo, kao i da je 27 ljudi ranjeno.

Nema nikakvih dokaza da je napadač povezan sa Islamskom državom.