Ansambl Baletske škole "Princeza Ksenija" izveo predstavu u dva čina “La fille mal gardee"

""Princeza Ksenija" je ponosna na svoje učenike, njihov veliki trud, predanost i profesionalizam, kao i na stalne pedagoge škole koji su herojski iznijeli pripreme za ovaj spektakl"

508 pregleda0 komentar(a)
Oduševili publiku, Foto: Privatna arhiva

Ansambl Baletske škole "Princeza Ksenija" sa solistima beogradskog baleta i glumcima Crnogorskog narodnog pozorista (CNP) izveo je na Velikoj sceni CNP-a komičnu baletsku predstavu u dva čina “La fille mal gardee".

Koreografiju ovog popularnog klasičnog baletskog djela potpisala je Antoaneta Aleksijeva iz Nacionalne Opere Sofije, sa asistentima Anom Halas, Svetlanom Cidilinom i Emom Veljić.

Na scenu CNP-a izašlo je ukupno 120 učenica ove baletske škole.

""Princeza Ksenija" je ponosna na svoje učenike, njihov veliki trud, predanost i profesionalizam, kao i na stalne pedagoge škole koji su herojski iznijeli pripreme za ovaj spektakl. Solistkinje Saša Živaljević i Milana Vujović odgovorile su složenom zadatku igrajući sa prvim solistom beogradskog baleta-Jovicom Begojevim, a poseban pečat dale su interpretacije soliste beogradskog baleta Željka Grozdanovića, te glumaca Slavka Kalezića i Jovana Dabovića", kazala je za portal “Vijesti” Vanja Pantović, direktorica ove baletske škole.

Autorka scenografije bila je Vana Prelević, a kostimi su bili urađeni u bugarskoj Nacionalnoj operi u Sofiji i Plovdivu.

Galerija