Rođak napadača: Drogirao se, tukao ženu, on nije musliman već smeće

Bulelovi susjedi, takođe potvrđuju da je napadač živio razvratnim životom, da je uživao u velikim količinama alkohla, droge, da je izlazio često po klubovima, kao i da je ganjao djevojke

80 pregleda70 komentar(a)
Muhamed Lahuaiej Bulel, Foto: Twitter
15.07.2016. 17:10h

Muhamed Lahuaiej Bulel, vozač kamiona koji je u sinoćnjem masakru u Nici ubio više od 80 ljudi, da bi potom bio ubijen od strane francuske policije svjesno je kršio svako pravilo Islama, izjavio je jedan njegov rođak, za britanski Daily Mail.

Bulel je pio alkohol, uživao u narkoticima, jeo svinjetinu.

"Nikad se nije molio niti išao u Džamiju. Poznat je bio u komšiluku po tome što je tukao i maltretirao svoju ženu sa kojom ima troje djece. Bili su u procesu razvoda", ispričao je njegov rođak.

Bulel je poznat u policiji kao sitni kriminalac.

Posao dostavljača izgubio je kada je zaspao za volanom i sudario se sa četiri automobila, zbog čega je dobio šest mejseci uslovno.

Bio je takođe sudski gonjen zbog tuče u jednom baru, ali nikad nije bio pritvoren.

Sudski nadzor mu je završen 24. marta ove godine.

Rođak Buleove žene Valid Hamu, potvrdio je da napadač iz Nice nije bio religiozan čovjek.

"Nije on bio musliman, već obično smeće od čovjeka", kazao je Hamu.

Policija poslije pretrage njegovog stana nije pronašla nikakvo oružije, kao ni eksploziv, dok se njegova supruga nalazi trenutno u pritvoru.

Bulelovi susjedi, takođe potvrđuju da je napadač živio razvratnim životom, da je uživao u velikim količinama alkohla, droge, da je izlazio često po klubovima, kao i da je ganjao djevojke.

Policajcima je sinoć prilikom kontrole izjavio da dostavlja sladoled, pa mu je dopušteno da nekoliko sati bude parkiran na rivi.