Auto zapaljeno, Nemanju Medina traže, Vladimir Ulama i dalje nedostupan

Viši državni tužilac Željko Tomković kazao je “Vijestima” da je sa forenzičarima iz Danilovgrada i barskim inspektorima obavio uviđaj i donio naredbe za više vještačenja

313 pregleda14 komentar(a)
Zapaljeno auto, Nemanja Medin, Foto: Savo Prelević
13.07.2016. 06:11h

Istražitelji su juče pronašli zapaljeni “reno megan”, koji je navodno koristio nestali Nemanja Medin.

Tragovi i dokazi izuzeti iz automobila pronađenog pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića, poslati su u danilovgradski Forenzički centar na vještačenje.

Dvadesetčetvorogodišnji Petrovčanin nije pronađen ni nakon četvrtog dana potrage.

Gotovo u potpunosti oštećeno vozilo u požaru pronađeno je u mjestu Jabukov do, u šipražju udaljenom stotinjak metara od lokalnog puta.

Automobil bez registarskih oznaka našli su službenici policije, koji danima sa porodicom Medin i njihovim prijateljima tragaju za Nemanjom.

Viši državni tužilac Željko Tomković kazao je “Vijestima” da je sa forenzičarima iz Danilovgrada i barskim inspektorima obavio uviđaj i donio naredbe za više vještačenja.

“Vozilo je transportovano u Forenzički centar gdje će se obaviti kriminalističko-tehnički pregled i izuzeti tragovi iz vozila radi odgovarajučeg vještačenja. Za ovo vozilo se pretpostavlja da ga je koristio nestali Nemanja Medin. Radi se o 'renou megan' bijele boje, registarskih oznaka BD-BB142”, pojasnio je Tomković.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, preliminarne analize pokazale su da se broj motora zapaljenog vozila poklapa sa brojem motora Medinovog “megana”.

Istražitelji moraju utvrditi i da li se poklapaju i brojevi šasije.

Tomković je kazao da službenici policije po njegovom nalogu i dalje prikupljaju podatake o nestanku Medina.

“Oko pravne kvalifikacije izjasniću se naknadno, jer nema dokaza da li se radi o ubistvu, otmici ili nekom drugom krivičnom djelu. Nastavlja se potraga”, rekao je tužilac.

Kazao je da će istražitelji provjeriti da li je neka od kamera sa objekata duž magistralnog puta Golubovci - Podgorica zabilježila Medinov bijeli “reno megan” ili njega.

Medin je nestao 8. jula oko 17 sati i 30 minuta, nakon što je krenuo u pravcu Virpazara. Vozio je bijeli “megan”.

Njegova porodica apelovala je na sve koji imaju bilo kakvu informaciju o Nemanji da se jave na broj telefona 068-417-510.

Vladimir Ulama i dalje nedostupan

Policiji je i dalje nedostupan Baranin Vladimir Ulama, koji je prema Medinovom telefonskom listingu, poslednja osoba koja je sa Petrovčaninom komunicirala.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Ulama je 9. jula razgovarao sa inspektorima i rekao im da je prijatelja sreo dan ranije između 16.30 i 17 sati.

Od tog dana Ulama nije dostupan inspektorima, kojima su od njega trebale dodatne informacije.

Tomković je kazao “Vijestima” da je sud odobrio njegov zahtjev za izuzimanje listinga Medinovih telefonskih komunikacija i da je po tom zahtjevu već postupljeno.

“Poslednju komunikaciju imao je sa Vladimirom Ulamom koji je 9. jula dao izjavu, ali se nakon toga nije odazvao pozivu policije. Trenutno nam nije dostupan”, kazao je Tomković.