Kod crnogorskog zastupnika naručen "Mercedes" od četvrt miliona eura

Za sada anonimni ljubitelj Mercedesa izdvojio je pravo bogatstvo za automobil sa V12 motorom od 630 KS

109 pregleda54 komentar(a)
05.07.2016. 20:08h

Za sada anonimni kupac naručio je kod crnogorskog zastupnika "Mercedesa" najelitniji kupe sa trokrakom zvijezdom.

S65 AMG kupe je namijenjen kupcima dubokog džepa koji ne prihvataju bilo kakav kompromis, a cijena mu je 268.000 eura sa svom dodatnom opremom

Ispod atraktivne karoserije krije se čudovišna snaga. Šestolitarski V12 motor sa dvije turbine na zadnje točkove isporučuje čak 630 KS i 1.000 Nm.

Rezultat je ubrzanje do 100 km/h za samo 4,1 sekundu, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Potrošnja je, kažu, oko 12 l/100km.

Osim toga, tu su i vrhunske tehničke karakteristike poput AMG sportskog vješanja sa sistemom Magic Body Control, AMG performance keramičke kočnice, Sistem za pomoć pri održavanju pravca, i AMG sedmostepeni automatski mjenjač SPEEDSHIFT PLUS.

Međutim, trkačke sposobnosti su samo jedan dio paketa. Drugi, takođe vrlo značajan je ekskluzivnost svih aspekata vozila, od dizajna, preko udobnosti i tehnologije, do bezbjednosti. Na prvi pogled najuočljiviji pečat su LED inteligentni farovi sa Swarovski kristalima. Snažan efekat imaju i AMG točkovi od 20 inča, prošireni blatobrani, završeci izduvne cijevi, pa i specijalna metalik boja.

Enterijer je obložen svjetlo-smeđom nappa kožom sa crnim detaljima, krovište je od napa crne kože, a da se voze u AMG automobilu vozača i putnike podsjećaju natpisi na nekoliko pozicija.

Swarovski kristala ima i na centralnoj konzoli, za udobnost se brinu klimatizovana prednja sjedišta, a za muzički ugođaj Burmester 3D High end audio sistem. Tu je i veliki displej sa navigacionim uređajem COMAND online.

Galerija

Mercedes S65 AMG (Novine) FOTO:
Mercedes S65 AMG (Novine) FOTO:
Mercedes S65 AMG (Novine) FOTO:
Mercedes S65 AMG (Novine) FOTO: