Goran Danilović izdao obavezujuće naloge: Specijalni tim policije prioritet

"S obzirom da obračun sa organizovanim kriminalom ne može dati rezultate ukoliko izostane tijesna međuinstitucionalna saradnja, ministar Danilović nastavlja sa konkretnim mjerama podrške VDT, Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i Specijalnom policijskom odjeljenju”

72 pregleda3 komentar(a)
Ivica Stanković Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
04.07.2016. 19:46h

Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije (UP) moraju da funkcionišu kao jedan tim, jer se samo na taj način mogu suzbiti i poraziti organizovani kriminal i korupcija, saopšeno je juče “Vijestima” iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića. On je proteklih dana imao više sastanaka sa vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem i glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

“S obzirom da obračun sa organizovanim kriminalom ne može dati rezultate ukoliko izostane tijesna međuinstitucionalna saradnja, ministar Danilović nastavlja sa konkretnim mjerama podrške VDT, Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i Specijalnom policijskom odjeljenju”, odgovor je na pitanje “Vijesti” kakav je odnos Danilovića prema Specijalnom policijskom odjeljenju i kako ocjenjuje njegovo funkcionisanje od kada je formirano.

“Odmah po stupanju na funkciju Danilović je jačanje kapaciteta Specijalnog policijskog odjeljenja stavio među prioritete i od UP i direktora Slavka Stojanovića zahtijeva kadrovsko popunjavanje, to jest kompletiranje tog odjeljenja. Taj proces je u toku, ali ministar očekuje brzu dinamiku u dijelu administrativnih procedura, kako bi se posao doveo do kraja i odjeljenje počelo da radi u punom kapacitetu”, navodi se u odgovoru iz MUP- a.

Na pitanje da li ministar smatra da su odjeljenju dostupni svi neophodni resursi, ljudski i materijalni, kako bi uspješno obavljalo svoje nadležnosti i ako ne u čemu je problem i šta on može da učini da im ti resursi budu dostupni, iz njegovog kabineta je rečeno da je on, u okviru preraspodjele službenih vozila, izdao obavezujuće naloge.

“Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja dobili su odgovarajuća vozila koja im u odnosu na trenutno brojno stanje službenika tog odjeljenja omogućavaju nesmetano obavljanje povjerenih poslova. Jačanje kadrovskih kapaciteta pratiće i opremanje tehničkim sredstvima neophodnim za punu mobilnost i efikasnost. U toku je materijalno i tehničko opremanje prostorija u kojima radi Specijalno policijsko odjeljenje”, saopšteno je iz kabineta ministra.