Izviđački savez dobio nove vodnike

"Vodna škola je održana u sklopu projekta „Steps to better Scouting“ koji finansira izviđačka fondacija „Messengers of Peace“. Neke od izučavanih tema bile su komunikacija, liderstvo, timski rad, osnovi skautizma, rukovođenje vodom, topografija, digitalni marketing, primjeri dobrih društveno korisnih aktivnosti"

95 pregleda0 komentar(a)
Savez izviđača Crne Gore, Foto: Privatna arhiva
04.07.2016. 07:22h

Savez izviđača Crne Gore (SICG) je u Kotoru sproveo sedmodnevnu školu za izviđačke vođe, na kojoj su predavači bili instruktori iz svih regionalnih Saveza, predstavnici evropskog skautskog regiona, kao i predstavnici drugih NVO iz Crne Gore. Više od 30 učesnika, predstavnika svih izviđačkih jedinica SICG, starosti od 16-18 godina, stekli su znanja izviđačkog vođe – vodnika, i po povratku u svoje odrede “na adekvatan i pravilan način implementiraće program Saveza”.

"Vodna škola je održana u sklopu projekta „Steps to better Scouting“ koji finansira izviđačka fondacija „Messengers of Peace“. Neke od izučavanih tema bile su komunikacija, liderstvo, timski rad, osnovi skautizma, rukovođenje vodom, topografija, digitalni marketing, primjeri dobrih društveno korisnih aktivnosti. Na direktan i vrlo precizan način svi učesnici su mogli unaprijediti i upotpuniti svoje znanje", izjavio je za "Vijesti" načelnik SICG Peko Vukadinović.

Pored njega, vodnom školom, četvrtom u posljednjih šest godina rada Saveza, rukovodili su načelnici SICG Dušan Masoničić, Borislav Jovović, Jovana Božović, Milorad Ćetković, Milica Radonjić i Nikola Durutović.

"Ulaganje u mlade ljude je najveći prioritet Saveza, stečeno znanje i dodatna motivacija biće pokretač rada svih jedinica SICG što će na najbolji mogući način uticati da se mladi ljudi priključe našem pokretu. Ova vodna škola je samo početak za sve učesnike, jer već od septembra čekaju razne aktivnosti na lokalnom nivou", dodao je Vukadinović.