Pet remija u regularnom toku, za polufinale - to su Portugalci

Na pravom smo putu da osvojimo titulu - kazao je Kristijano Ronaldo, kome u karijeri nedostaje samo trofej sa reprezenacijom

0 komentar(a)
Portugal, Foto: Reuters
01.07.2016. 20:13h

Nijedna pobjeda u regularnom dijelu, pet remija na pet mečeva, a eto ih u polufinalu - to je portugalski put na Evropskom prvenstvu.

Nakon tri neriješena rezultata u grupi (sa Islandom 1:1, Austrijom 0:0 i Mađarskom 3:3), te trijumfa nad Hrvatima u osmini finala golom u finišu drugog produžetka, ekipa Fernanda Santoša je na nevjerovatnu nisku dodala i pobjedu nad Poljacima u penal-lutriji.

"Na pravom smo putu da osvojimo titulu", kazao je Kristijano Ronaldo.

Možda je i u pravu. Ako Portugalci pobjeđuju i sa remijima, šta će tek biti ako počnu da dobijaju u regularnom toku...

"Početak utakmice sa Poljacima nije bio kakav smo željeli. Nekima od igrača glava je bila u oblacima, pošto su sanjali o svemu ovome. Uspjeli smo da se saberemo i da u nastavku igramo naš fudbal", kazao je Santoš.

Poljaci su poveli u Marseju golom Roberta Levandovskog na asistenciju Grosickog već u 2. minutu utakmice. I oni su tada letjeli visoko, ali ih je spustio Renato Sančes, portugalska tinejdžerska senzacija, golom u 33. minutu.

Rezultat 1:1 ostao je i nakon 120 minuta. U penal-ruletu precizni su bili svi Portugalci (Ronaldo, Sančes, Mutinjo, Nani, Kvarežma), od Poljaka je promašio Blaščikovski, i eto Portugala u polufinalu...

"Ovo baš boli", procijedio je Levandovski, kome je presjela prva utakmica na Euru u kojoj je postigao gol.

"Prošao je tim koji nije bio bolji od nas. Možda su imali veći posjed, ali nisu bili konkretniji. Doći tako blizu polufinala i na kraju biti eliminisan nije baš prijatno, ali vjerujem da ćemo se brzo oporaviti".

Portugalci, naravno, vjeruju da su zasluženo u polufinalu.

"Ne izdvajam pojedince, ali Pepe i Ronaldo su odigrali sjajno. Ljudi se koncentrišu na Ronalda, a on mora da postiže golove, golove i golove. Nije mu lako, ali igra sjajno. On je fantastičan kapiten", dodao je Santoš.

Portugal i Evropa ipak bruje o Renatu Sančesu - 18-godišnji vezista Bajerna pokazao je zašto je jedan od najtalentovanijih fudbalera Starog kontitenta.

"Renato je odigrao sjajnu utakmicu, on ima mnogo da ponudi, jer još raste. Renato Sančes koga ste vidjeli protiv Poljske nije završena priča, on će biti bolji u budućnosti", kazao je Santoš.

Možda već u polufinalu. Portugalci su ponovili uspjeh sa prošlog Eura (tada su u polufinalu eliminisani od Španije na penale), sada ne žele da se zaustave.