Staridž srušio Vels u nadoknadi: Englezi dobili bitku za Britaniju!

Bejl lansirao Vels u prvom poluvremenu, rezervisti Vardi i Staridž donijeli preokret Englezima u nastavku. Albion u nadoknadi ostao bez pobjede protiv Rusa, u nadoknadi je stigao do pobjede protiv Velsa!

0 komentar(a)
Staridž, Foto: Reuters
16.06.2016. 15:04h

Englezi idu na prvo mjesto grupe B sa četiri boda i blizu su osmine finala. Vels je ostao na tri, koliko ima i Slovačka, Rusija je posljednja sa bodom.

Kraj utakmice u Lansu

91. minut: Goooooooooooooooooooooooooool, preokret Engleza! Rezervista Sterling je odigrao dupli pas sa Alijem na malom prostoru i iz gužve savladao Henesija. Slavlje Engleza, Velšani u suzama.

Tri minuta nadoknade

Splasnula je inicijativa Engleza, a Hodžson šalje posljednjeg aduta - na terenu je Rašford, mladi napadač Mančester junajteda. Izašao je Lalana.

Engleska se oslobodila nakon izjednačenja, opsada gola Velsa.

56. min: Džejmi Vardi pogađa iz prvog kontakta sa loptom, Engleska - Vels 1:1! Greška defanzivca Velšana Vilijamsa, koji je glavom nehotično poslužio napadača Lestera. Ofsajd se ne računa na pas protivničkog fudbalera, lopta je u mreži, gol važi...

Počeo je nastavak, Hodžson više nema izbora - umjesto indisponiranih Sterlinga i Kejna, ušli su Vardi i Staridž.

Poluvrijeme, Vels vodi u Lansu. Engleska je u velikom problemu.

44. minut: Garet Bejl kažnjava Engleze za sporu i bezidejnu igru. Fantastično, iz slobodnog udarca sa skoro 30 metara, fudbaler Reala je matirao Harta! Engleski golman je dotakao loptu, ali je samo skrenuo u mrežu!

32. minut: Velšanin Dejvis je igrao rukom, čini se da su Englezi oštećeni za penal.

25. minut: Spor početak utakmice u Lansu, Englezi spori, bez mašte i kreacije. Pokušao je Kejhil glavom nakon prekida, pravo u Henesija.

6. minut: Prva dobra šansa za Englesku, Sterling je prebacio gol sa sedam metara.

Utakmica je počela!

Britanski rivali Engleska i Velsi igrali su mnogo puta u istoriji, ali nikada tako značajan duel kao današnji u Lansu.

Englezi su pod imperativom nakon startnog remija sa Rusima, a Velšani rasterećeni poslije pobjede nad Slovačkom.

Selektor Gordog Albina Roj Hodžson izveo je isti sastav kao protiv Rusije prije pet dana. Napadač Džejmi Vardi ponovo je ostao na klupi.