Silvio Berluskoni sljedeće nedjelje na operaciji srca

Berluskoni, koji već godinama ima ugrađeni pejsmejker, primljen je u bolnicu u nedjelju

281 pregleda4 komentar(a)
Berluskoni, Foto: Reuters
09.06.2016. 18:00h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni boluje od težeg srčanog oboljenja i sljedeće nedjelje biće podvrgnut operaciji zamjene srčanog zaliska, izjavio je danas njegov ljekar Alberto Cangrilo.

On je naveo da je 79-godišnji biznismen i milijarder "mogao da umre", što ukazuje na to da je njegovo stanje bilo teže nego što su govorili prijatelji i članovi porodice koji su Berluskonija prethodnih dana posjećivali u milanskoj klinici "San Rafaele", prenijela je agencija AP.

Berluskoni, koji već godinama ima ugrađeni pejsmejker, primljen je u bolnicu u nedjelju.

On je tog dana nazvao Cangrila iz Rima da mu se požali da se ne osjeća dobro, a ljekar mu je savjetovao da se vrati u Milano i da direktno sa aerodroma ode u bolnicu.

"Djelimično me poslušao. Htio je da ispuni svoje zakonsko pravo da glasa, pa je u bolnicu stigao tek popodne", rekao je Cangrilo.

Lekar je naveo da je Berluskonija u klinici pregledao tim doktora, koji su utvrdili teži slučaj oboljenja aortnog zaliska, uslijed kojeg krv teče u obrnutom smjeru od onog koji je normalan.

Bivši italijanski permijer će biti podvrgnut četvoročasovnoj operaciji sredinom sljedeće nedjelje, tokom koje će mu biti zamijenjen zalistak, a zatim će ostati na intenzivnoj njezi dan ili dva, da bi uslijedila rehabilitacija od oko mjesec dana.

Cangrilo je rekao da će poslije rehabilitacije Berluskoni "biti vitalniji nego ranije".