Građani traže proširenje ulica

Predviđeno proširenje Ulice Milana Raičkovića na šest metara, sa trotoarima sa obje strane, kao i Kotorske i Ivangradske ulice

472 pregleda3 komentar(a)
Tološi, Foto: ARHIVA „VIJESTI”
02.06.2016. 06:22h

Najveće interesovanje mještana Tološa, na jučerašnjoj centralnoj javnoj raspravi o nacrtu Izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana „Tološi 2 - dio“, izazvalo je proširenje ulica.

Mještanin Rajo Savković je naglasio potrebu proširenja, s obzirom na to da u ovom dijelu, prema njegovim riječima, živi preko 45 odsto stanovništa Tološa.

„Da nema puta za Marezu, Tološi ne bi imali ulicu. To su samo sokaci“, rekao je Savković.

DUP-om je predviđeno proširenje Ulice Milana Raičkovića na šest metara, sa trotoarima sa obje strane, kao i Kotorske i Ivangradske ulice.

„Sjutra kad se napravi škola, kuda će djeca prolaziti. Ove dvije ulice su toliko uske da jedan automobil ne može da prođe, to je haos kakva je gužva pored Doma zdravlja. Nema mogućnosti da se proširi ulica, osim da se ruši vrtić, ili jedna kuća koja je preko puta“, komentar je mještanina Bora Savkovića.

Međutim, sa njim nisu bili saglasni nadležni, koji ističu da planirano proširenje ulica neće uticati na izgrađene objekte.

„Napominjemo da nijedno proširenje neće zahtijevati rušenje kuća“, istakla je Zorica Rakčević iz Sekretarijata, navodeći da će saobraćajni inženjer po sugestiji Savkovića ponovo izaći na teren.

Granica zahvata plana, prema pojašnjenju obrađivača plana Mirke Đurović, počinje na raskršću Ulice Milana Raičkovića i Partizanskog puta, nastavlja Ulicom Milana Raičkovića do raskšća sa Ulicom Boška Buhe i dalje tom ulicom do raskršća sa Ulicom SKOJ-a, a zatim navedenom ulicom do početne tačke.

Namjene predviđene za prostor DUP-a su površine za stanovanje male i srednje gustine, površine za mješovite namjene, sport i rekreaciju, školstvo i socijalnu zaštitu, groblje, pejzažno uređenje, kao i za objekte elektroenergetske i saobraćajne infrastrukture.

Tokom izrade nacrta, prema riječima Đurovićeve, građani su bili zainteresovani za izgradnju novih stambenih objekata, korekciju granica urbanističkih parcela..Javna rasprava traje do 7. juna.