Ostaje li Budućnost bez još dva bisera?

Danilo Brnović i Igor Drobnjak još nisu potpisali novi stipendijski ugovor sa klubom - tačnije, zatražili su odlaganje tog čina, ali, kako trenutno stvari stoje, neizvjesno je da li će se vezati za matični klub do punoljetstva.

160 pregleda3 komentar(a)
KK Budućnost mladi, Foto: Vijesti
31.05.2016. 12:35h

Košarkaški klub Budućnost Voli mogao bi da ostane bez dvojice supertalentovanih košarkaša, predvodnika novog talasa, 15-godišnjeg Danila Brnovića i četiri mjeseca starijeg Igora Drobnjaka.

Brnović i Drobnjak još nisu potpisali novi stipendijski ugovor sa klubom - tačnije, zatražili su odlaganje tog čina, ali, kako trenutno stvari stoje, neizvjesno je da li će se vezati za matični klub do punoljetstva.

Njih dvojica nalaze se na pripremama juniorske selekcije, a sa čelnicima kluba iz Njegoševog parka razgovaraće kada završe sa obavezama u reprezentaciji.

Direktor mlađih kategorija Dragan Ivanović kaže da će klub učiniti sve da dvojica talentovanih igrača ostanu u Budućnosti.

"U tome što smo im ponudili nema ništa sporno. Tu stoji da će do punoljetstva dobijati stipendiju. Riječ je, dakle, o stipendijskom ugovoru, koji je znak pažnje prema njima. Hoćemo da im stavimo do znanja da smo ozbiljno zainteresovani za njih i da su oni perspektiva kluba", kaže za „Vijesti” Ivanović.

Kako god se završi ova priča jasno je da mladi igrači, djeca Budućnosti, nisu sigurni da li je za njihovu košarkašku budućnost ostanak u Podgorici najbolje rješenje. Mnogo je primjera zbog kojih takav njihov stav ima pokriće - Ivanović, Nikolić, Radović, vjerovatno i Čarapić...

"Trebaće malo vremena da djeca steknu povjerenje u klub i da budu svjesni da ozbiljno računamo na njih", ističe Ivanović.

Ako ne dođe do dogovora, Budućnost može da dobije obeštećenje.

"Ne bi, u tom sluačaju, bilo nikakvih sankcija sa naše strane, ali bi oni morali da plate obeštećenje, jer je Budućnost uložila u njih. Vjerujem, ipak, da će ipak doći do dogovora, jer ne vidim nikakav razlog da se to ne dogodi", zaključuje Ivanović.

Drobnjak i Brnović pažnju su privukli ove sezone sjajnim partijama u kadetskom i juniorskom timu Budućnosti.

Brnović igra na poziciji krilnog centra i o njegovoj karijeri brine jedna španska menadžerska agencija, dok Drobnjaka, koji igra na mjestu plemjekera, zastupa agencija Beobasket, poznatog menadžera Miška Ražnatovića.