Bokan: Poraz od Cibone je upalio alarm, zato smo doveli pojačanja

„Sada imamo i prostora da sa nekim raskinemo saradnju ako ne budemo zadovoljni igrom i ponašanjem”, naglasio se prvi čovjek Budućnost Volija

3299 pregleda11 komentar(a)
Nije zadovoljan rezultatima ni u ABA ligi, ni u Evroligi: Dragan Bokan
23.12.2018. 11:29h

Uprava Budućnost Volija je bila izuzetno aktivna na tržištu i u četvrtak i petak dovela tri velika pojačanja - Norisa Kola, Džejmsa Bela i Gogu Bitadzea.

Uzgred, do kraja ABA lige je Mega Bemaksu ustupljen Zoran Nikolić, koji će za „plave” igrati domaći šampionat.

Kol je zamjena za povrijeđenog Nikolu Ivanovića, kao i ranije otpuštenog Erona Krafta, ali je pitanje umjesto koga je došao Bel.

Predsjednik Podgoričana Dragan Bokan kaže da su, zasad, pozicije svih igrača sigurne, mada bivše krilo Darušafake i Cedevite igra na poziciji Kotija Klarka, koji nije opravdao epitet velikog pojačanja.

„Povreda Ivanovića je ozbiljnija nego što se u prvi mah mislilo. Ukazala nam se šansa da dovedemo Kola i iskoristili smo je”, rekao je Bokan za „Vijesti”.

„Nismo odlučili da bilo koga otpustimo. U dogovoru sa stručnim štabom smo doveli tri pojačanja, za koja smatramo da mogu da nam pomognu. Sada imamo i prostora da sa nekim raskinemo saradnju ako ne budemo zadovoljni igrom i ponašanjem”, dodao je Bokan.

Prvi čovjek kluba iz Njegoševog parka priznaje da nije zadovoljan ni igrom, ni rezultatima.

„Poraz od Cibone je upalio alarm, jer je očito da ne igramo kako bismo mogli. Nismo zadovoljni rezultatima ni u ABA ligi, ni u Evroligi. Jesmo pobijedili Baskoniju, CSKA i Barselonu, ali smatram da smo mogli više u Evroligi”, zaključio je Bokan.

Cilj Budućnosti je odbrana titule u ABA ligi, a Kol, Bel i Bitadze su dovedeni da bi se odbranilo 2. mjesto pred plej-of. Prvo je praktično nedostižno, jer Crvena zvezda ima tri pobjede više, ali prijeti Cedevita, koja nakon sinoćnje pobjede na gostovanju Partizanu ima samo poraz manje...