Google objavljuje "napravi sam" telefon

Beta verzija ovih telefona predstavljena je 2014, a Google je najavio prodaju prvih primjeraka za 2015. godinu. Kako se to nije desilo, navodno zbog usavršavanja proizvoda, sada je najavljeno da će „Project Ara“ biti predstavljen sljedeće godine

1 komentar(a)
Projekat Ara, Foto: Screenshot (YouTube)
22.05.2016. 19:16h

Kompanija Google planira uskoro da objavi "napravi sam" telefone koje će svako od nas moći da prilagođava prema sopstvenim željama i potrebama.

Hoćeš drugačiju kameru? Treba ti bolja tastatura? Nema problema, bar tako tvrde iz Googlea.

Ovaj IT gigant najavio je lansiranje svog novog projekta, nazvanog „Project Ara“, za 2017. godinu.

U okviru ovog projekta biće predstavljeni telefoni čiji će dijelovi moći da se muhenjaju i prilagođavaju potrebama korisnika. Cilj cijele priče je da korisnik sam izvuče najbolje od svog telefona, kao i da na taj način produži trajanje baterije, aktivirajući samo one opcije i delove telefona koji mu zaista trebaju.

Zbog toga je Google na ovom projektu sarađivao sa kompanijama kao što su Micron, Panasonic, Toshiba, Sony i iHealth kako bi ponudio što više kvalitetnijih sadržaja svojim korisnicima.

Beta verzija ovih telefona predstavljena je 2014, a Google je najavio prodaju prvih primjeraka za 2015. godinu. Kako se to nije desilo, navodno zbog usavršavanja proizvoda, sada je najavljeno da će „Project Ara“ biti predstavljen sljedeće godine.