Brajović: Svijetlog 21. maja 2006. godine otvorili smo novo poglavlje crnogorske istorije

"Ubijeđen sam da nam ozbiljan i vrijedan rad tek predstoje. Zajedno i odlučno kretali smo se putem ekonomskog razvoja, podržavajući i ohrabrajući nova ulaganja i investicije, neumorno se integrišući u evropske i svjetske tokove" piše između ostalog u čestitki Brajovića

20 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Socijaldemokrate
20.05.2016. 08:55h

Prije 10 godina rekli smo Da, samostalnoj, suverenoj i snažnoj Crnoj Gori, koja je od toga dana hrabro i odlučno nastavila dalje, snažeći svoj integritet i izgrađujući se kao država evropskih vrijednosti, suživota i bogatstva različitosti, saopštio je Ivan Brajović, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore .

On je u ime partije na čijem je čelu i u svoje lično ime svim građanima Crne Gore čestitao deceniju obnove crnogorske nezavisnosti.

"Svijetlog 21. maja 2006. godine otvorili smo jedno novo poglavlje crnogorske istorije ostvarivši ono čemu smo težili dugo godina. Naša država povratila je svoju nezavisnost, a razboritiošću i dijalogom svrstala sebe u red priznatih država svijeta. Mi, Socijaldemokrate, i tada kao i danas sa jednakim žarom branili smo ideju suverene Crne Gore i bili u prvim redovima zdušno zastupajući beskompromisno očuvanje njenih državotvornih simbola, njene nepokornosti i slobode. Za nas je ova država bila i ostala najvrjednija zaostavština, prema kojoj smo se uvijek odnosili sa jednakom ljubavlju i privrženošću, jer smo osjećali da tako treba", istakao je Brajović.

On je dodao da je za proteklih 10 godina Crna Gora prešla dug put izazova, novih mogućnosti i promjena.

"Ubijeđen sam da nam ozbiljan i vrijedan rad tek predstoje. Zajedno i odlučno kretali smo se putem ekonomskog razvoja, podržavajući i ohrabrajući nova ulaganja i investicije, neumorno se integrišući u evropske i svjetske tokove. Započeli smo ključne procese priključenja EU i NATO savezu, ostvarili dobre partnerske odnose sa relevantnim međunarodnim subjektima i svakog dana pravimo nove, stabilne korake kako bismo dostigli sve zadate strateške ciljeve. U svoj ljepoti i značaju ovog veličanstvenog datuma, ne zaboravimo da Crna Gora treba ostati država jednako naklonjena svim svojim građanima, bez razlike, postojana u svojoj demokratičnosti, i vjerna idejama socijalne pravde i vladavine prava. Prkosno i hrabro, svi skupa, nastavljamo da se borimo za baš takvu Crnu Goru, državu jednakosti, solidarnosti i humanosti. U ubjeđenju da će nam svaki naredni 21. maj donijeti još snažnije osjećanje ponosa i radosti, još jednom vam čestitam deceniju obnove nezavisnosti Crne Gore", piše u čestitki Brajovića.