Osumnjičenima za napad na maloljetnog Roma određeno zadržavanje do 72 sata

Sumnja se da su Peruničić i Kovačević, 12. maja 2016. godine u Podgorici, maloljetnom B.S. zadali više udaraca rukama i nogama u predjelu glave i tijela

497 pregleda0 komentar(a)
Rajko Peruničić, Slobodan Kovačević, Foto: Filip Roganović
19.05.2016. 19:49h

Podgorička polcija uhapsila je Rajka Peruničića (18) i Slobodana Kovačevića (18) iz Podgorice zbog sumnje da su prije sedam dana u Podgorici zlostavljali pripadnika romske populacije, maloljetnog B.S. (15) iz Podgorice, a Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici im je odredilo zadržavanje u trajanju do 72 sata.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, osumnjičenima je nakon saslušanja dežurni tužilac odredio zadržavanje u trajanju do 72 sata, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo, zlostavljanje, na štetu maloljetnog lica.

"Tužilaštvo je nakon objavljivanja snimka na društvenim mrežama na kojima se vidi kako dvojica osumnjičenih napadaju maloljetnika romske nacionalnosti formiralo predmet i dalo policiji nalog za dalja postupanja. Rezultat tužilačko policijskih aktivnosti jeste identifikacija dvije osobe koje su osumnjičene da su učinile navedeno krivično djelo", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

"Službenici CB Podgorica su, odmah nakon saznanja iz medija za postojanje snimka na kojem je zabilježeno nasilničko ponašanje dva lica prema oštećenom maloljetniku, preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja, koje su juče rezultirale identifikovanjem pomenutih lica. Oni su slobode lišeni danas, a nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici se izjasnio da se u njihovim radnjama stiču elementi bića krivičnog djela iz čl. 166a Krivičnog zakonika – zlostavljanje", navodi se u policijskom saopštenju.

Sumnja se da su Peruničić i Kovačević, 12. maja 2016. godine u Podgorici, maloljetnom B.S. zadali više udaraca rukama i nogama u predjelu glave i tijela.

B.S. je zadobio lakše tjelesne povrede.

"B.S. je juče sa ocem pristupio u CB Podgorica gdje je njegovo otac, budući da je on maloljetan, podnio prijavu protiv nepoznatih lica koja su mu zadala više udaraca. Policijskim radom osumnjičena lica su ubrzo identifikovana. Osumnjičeni R.P. i S.K. će, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, biti privedeni nadležnom tužocu, zbog osnova sumnje da su, na štetu B.S, počinili krivično djelo zlostavljanje", dodaje se u saopštenju policije.