„Zabranjeni” šef je pisao pravila

Pravilnik je 25. aprila usvojio v.d. komandira Miloš Vlahović, a saglasnost na taj dokument dale su glavna administratorka i predsjednica Opštine Perunika Popović i Željka Vuksanović

0 komentar(a)
Dokumenta, spisi, papiri, Foto: Shutterstock
18.05.2016. 19:52h

Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Službe zaštite i spasavanja, donijelo je “lice kome je zabranjeno obavljanje poslova radnog mjesta komandira u vrijeme trajanja zabrane”.

To piše u nalazu Upravne inspekcije.

Pravilnik je 25. aprila usvojio v.d. komandira Miloš Vlahović, a saglasnost na taj dokument dale su glavna administratorka i predsjednica Opštine Perunika Popović i Željka Vuksanović.

Upravna inspekcija naložila je Vuksanovićevoj da otkloni nepravilnosti utvrđene nadzorom.

Sistematizacijom, broj vatrogasaca u Kolašinu je prepolovljen, a oni su više puta izrazili neslaganje sa takvom odlukom.

Zaposleni u službi su zvali policiju kad god bi se Vlahović pojavio na poslu, tvrdeći da ih “ometa u radu”.

Upravna inspekcija nedavno je zbog istog slučaja kaznila Opštinu Kolašin sa 1.500, gradonačelnicu Željku Vuksanović sa 150, a v.d. komandira Službe zaštite Miloša Vlahovića sa 50 eura.

Kako piše u obrazloženju zaključaka o novčanim kaznama, predsjednica Opštine kažnjava se jer nije postupila po nalogu Inspekcije, odnosno jer je imenovala Vlahovića za v.d. komandira iako mu je inspekcija prethodno zabranila rad.

“Upravni inspektor konstatovao je da je predsjednica Opštine Kolašin bila u obavezi da poštuje izrečenu zabranu, pa je postupila protivno toj zabrani. Takođe je utvrđeno uvidom u Pravilnik o unutrašnoj organizaciji i sistematizaciji Službe zaštite Opštine Kolašin, da je isti donesen od strane v.d. komandira M.V. u vrijeme trajanja izrečene zabrane, iz čega proizilazi da je imenovani postupio protivno izrečenoj zabrani”, piše Upravna inspekcija.

Upravna inspekcija je rješenjima od prije nekoliko dana zabranila rad i v.d. načelnika Komunalne policije Zoranu Kujoviću.

U obrazloženju piše da Kujović nema tri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima, odnosno poslovima koji zahtijevaju samostalnost u radu u skladu sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima (članom 21 stav 3).