Baćović trojkama srušio Mornar: Budućnost odbranila trofej

179 pregleda0 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
09.05.2016. 20:26h

Budućnost Voli je opet šampion, nikad teže, ali sigurno ni nikad slađe - Podgoričani su u 4. meču finalne serije savladali Mornar sa 85:76 i osvojili 10. titulu prvaka države...

Ove godine je sve bilo drugačije, u sva četiri meča je viđena velika neizvjesnost, iako su "plavi" večeras dugo držali sve u svojim rukama.

Tim Igora Đaletića je dominirao u Baru, imao i 20 poena prednosti u trećoj četvrtini, ali bez tenzije nije moglo, pa je domaćin velikom serijom u posljednjoj dionici došao na minus jedan (73:72) na tri minuta i 47 sekundi prije kraja trojkom Marka Mijovića.

A onda je stvari u svoje ruke preuzeo mladi krilni centar Budućnost Vasilije Baćović - pogodio je dvije trojke u dva vezana napada i odbio nalet Mornara. Ispostavilo se i riješio pitanje šampiona.

"Dao sam dvije trojke, koje su plod akcija tima. Ovo je najbolje crnogorsko finale od nezavisnosti. Čestitam Mornaru na igri, a presrećan sam jer smo osvojili titulu", istakao je Baćović.

Mornar je loše otvorio meč, a Budućnost brzo počela da stvara i uvećava razliku na krilima Suada Šehovića, Bojana Subotića i Alekse Ilića.

Ekipa Đorđija Pavićevića je u drugom dijelu polako počela da topi minus, organizacija igre gostiju gotovo da nije postojala. Mornar je počeo da prijeti zahvaljujući Marku Mugoši koji je povezao sedam poena, ali je Baćović bio "iks faktor" u finišu.

"Ne možemo se boriti protiv kompletnog sistema. Ova trojka nam je uzela prvu utakmicu u Podgorici, ova trojka nam je uzela i ovu u prvom poluvremenu. Mislim da je sramno da se na ovaj način završi jedno finale, ali neka služi njima na čast. Čestitam ekipama koje su na terenu pokušale da pokažu ono što treba da pokažu na ovim utakmicama, ali nije nikome u korist da se na ovaj način završava prvenstvo. Sigurno da mi je žao ove utakmice, kad dođem u situaciju da dajem ovakve izjave poslije finala, sigurno da nije primjereno, ali mi ćemo biti pravi predstavnik crnogorske košarke", revoltiran je trener Barana Pavićević.

Đaletić se zahvalio igračima.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili i osvojili jubilarnu, 10. uzastopnu titulu. Izdržali smo sve udare i zasluženo slavili. Bilo je strašno teško raditi nakon onog ispadanja u polufinalu ABA lige, a prije toga imali smo sjajnu sezonu. Poraz od Mega vizure nas je sve ukopao i bilo je jako teško dići igrače nakon toga, ali smo, ipak, uspjeli. Ovo je naša najbolja utakmica u mjesec dana koliko se spremamo za domaću ligu. Čestitam mojim divnim momcima”, kazao je trener Đaletić.

Mornar - Budućnost Voli 76:85 (14:23, 20:23, 17:15, 25:24)

Bar - Dvorana "Topolica". Gledalaca: 3.000. Sudije: Z. Šutulović, Dragojević, Koljenšić (Podgorica).

Mornar: Damjanović 4 (2-2, Sampson 3 (2-1), Džons 18 (6-6), B. Radunović 10 (8-6), Vujošević 6 (4-2), Ćalić 7 (6-5), Mijović 16, Perović, M. Radunović, Hadžibegović 4 (2-1), Šćekić, Mugoša 8 (6-5).

Budućnost Voli: Su. Šehović 13 (2-2), Subotić 16 (5-4), Se. Šehović 2, Čarapić, Kuk 6, Baćović 6, Slavković, Ilić 14 (2-0), Dženkins 16 (2-0), Rikić, Vranješ 10 (4-4), Kanačević 2.