Demokrate: Osmijeh Ljuba Čupića govori o njegovoj besmrtnosti, jer samo strah ubija čovjeka

"Dan koji simbolizuje pobjedu nad fašizmom, najvećom pošasti minulog vijeka, podsjeća nas na naše hrabre pretke koji su položili svoje živote na oltar slobode, i život dali za ljepšu, bolju, pravedniju budućnost svojih potomaka"

50 pregleda4 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, polaganje vijenaca, Foto: Demokratska Crna Gora
09.05.2016. 11:07h

Demokratska Crna Gora svojim programom "Pobjede, a ne podjele", slijedi proevropski i put istinskih antifašističkih vrijednosti, bez kojih se Crna Gora danas ne bi mogla svrstati u red civilizovanih evropskih država, saopšteno je iz ove partije.

Delegacija Demokrata je danas povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom položila vijence na spomenik Partizanu borcu na Gorici, u Podgorici, na spomenik Ljubu Čupiću i žrtvama u narodnooslobodilačkoj borbi pod Trebjesom, u Nikšiću.

"Dan koji simbolizuje pobjedu nad fašizmom, najvećom pošasti minulog vijeka, podsjeća nas na naše hrabre pretke koji su položili svoje živote na oltar slobode, i život dali za ljepšu, bolju, pravedniju budućnost svojih potomaka. Prkosni osmijeh Ljuba Čupića pred fašističkim bajonetima govori o njegovoj besmrtnosti i nadživljavanju fašističkog strelišta, jer samo strah ubija ljude, a prezir prema prolaznosti života čini podvige žrtava fašizma neprolaznim", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodali su da se antifašistički duh, koji je dio tradicije našeg naroda, prepliće sa vrijednostima koje baštini moderna Evropa - slobodom, mirom, jednakošću, pravdom, ravopravnošću i demokratijom.

"Danas, kada se proslavlja i Dan Evrope, Crna Gora, kao država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, mora istrajavati u njegovanju temeljnih evropskih vrijednosti, kako bi ostvarila institucionalni i ekonomski napredak", zaključuje se u saopštenju Demokrata.